HELLSTORM + WHIP + KATECHON – Trondheim – Lobbyen

HELLSTORM + WHIP + KATECHON – Trondheim – Lobbyen

Dette skulle bli den mest skitne metalaften så langt i Lobbyens korte konserthistorie. På scenen skulle 3 av de herligste, heftigste og hotteste skitne extreme metalband i Norge for tiden stille. Whip var tilbake i byen og skulle spille mellom trønderbandene Hellstorm og Katechon. Jeg var naturlig nok på plass.
Dessverre var det ikke så voldsomt med folk som hadde tatt turen, men det var da en litt mer enn forrige helg, da Grotesque Hysterectomy, The Sickening og Laserguys spilte.

Noe senere enn annonsert konsertstart, inntok Hellstorm scenen og leverte et 45 minutters sett som det luktet krutt av. Jeg må innrømme at jeg kun har sett dem live en gang tidligere og det var på Cafe 3B i slutten av januar i år, og jeg erindrer at jeg synes det var bra, men ble ikke direkte blåst av krakken av det de leverte den gangen. DET hadde de gjort noe med, for dette var i mine ører og øyne et helt annet band som leverte noe av det råeste og den beste konserten jeg har opplevd på lange tider. Og det var knallgod lyd også.

Jeg er fryktelig i tvil om jeg vil si om dette var ordentlig på en skitten måte eller om det var skittent på en ordentlig måte. Musikken var en flott blanding av det meste som er bra. Grunnstammen kan sies å være litt Iron Maiden-ish fra de to første skivene til jernjomfruene, men det var så mye mye mer enn bare det. Du hadde thrash, litt speed metal, litt Judas Priest, veldig mange melodiøse partier, herlige gitarsoloer blandet med litt funk og mye annet rart. Til og med en låt som var tilnærmet en ballade fikk de tid til i det veldig innholdsrike settet sitt. Oppå denne musikken lå den skitne vokalen til Berlevaag. Den var så oldschool og musikalsk ukorrekt som du kan få det, men passet så inni helvete godt til musikken og var definitivt den store prikken over i-en som gjorde denne konserten til det den var; nemlig en helt vidunderlig liten skoletime med herlig Hellstorm metal slik Hellstorm kan, skal og bør høres ut. Her er det bare å booke flere konserter, gutter. Jeg kommer.

Så var det tre-mannsbandet Whip sin tur. Også dette er et band jeg har sett kun en gang tidligere. Forrige gang var på Fru Lundgreen like før jul i 2009, og der var ikke lyden helt rettferdig mot bandet og jeg fikk ikke et godt nok inntrykk av bandet og musikken deres. Det gjorde jeg her, for inni helvete som det svinger av Whip når lyden er på plass. Herlig skitten grindthrash med to gode screamere som bytter på å gjøre vokalen. Riffene satt løst under hele konserten, bortsett fra da det ble et nødvendig gitarbytte, midt i en låt og uten at låta ble stoppet. Selvsagt, man stopper ikke for noe når man spiller metal.
Whip imponerte og strålte og gjorde en knallkonsert. Vil også ta med at de var over måtelig stolte over sin nye backdrop, som sikkert er markedets tyngste, minste og farligste backdrop. Den må bare ses. Det må også Whip. Takk gutter J

Og så fikk vi tidenes korteste change over for nå skulle de siste 20 minuttene før klokka ble 01:00 brukes til det de er verdt. Nå var det tid for Katechon, et band jeg ikke har hatt gleden av å oppleve live tidligere. Bandet er rimelig ferskt og har kun en EP på samvittigheten, men det er flust med erfaring i dette bandet som består av 3 deler ex-Sexy Police, 1 del Victimised brøling og 2 deler Hellstorm. De fleste som kan regne, finner raskt ut at dette blir 6 deler, men litt innavl gjør at bandet kun består av 5 medlemmer.
Musikken Katechon spiller kan vel best kategoriseres som en punkish grindcore/death metal. Mye gitar og fart. Det er rimelig brutale greier som spys ut av høytalerne, men uheldigvis for bandet, skjer det et eller annet med lyden og det ødelegger en del for gutta. Det ble plutselig lite monitor her og der og da blir det en utfordring å spille. Jeg tror gutta taklet det bra, men jeg vet rett og slett ikke, ettersom lyden ut heller ikke var bra. Det så og hørtes ok ut og da får man tro at det gjorde det. Mer er det vel ikke å si om den saken. Jeg får håpe jeg får muligheten til å se Katechon live igjen snart og da med bedre lyd, for dette hørtes ekstremt lovende ut for en fan av brutal herlig metal.