DEATHHAMMER – Røsker opp i gamle thrash-tradisjoner

DEATHHAMMER – Røsker opp i gamle thrash-tradisjoner

I serien Satans Hjarteborn er turen komen til DEATHHAMMER. Bandet står for meg som det klåraste eksemplet på å ruske upp I gamle Thrash-tradisjonar frå 1986 og få det til å høyrast rukande ferskt. Duoen, Sadomancer (hellhammers & shrieks) og Sergeant Salsten (black breath & axe command) slepp no i vår to skiver; og då må me spørja og grava, veittu! Værsågod, me gjev deg DEATHHAMMEEEEEER (gå upp i fistel på siste staving).

Hallo i leiren; "Onward To The Pits" er klar for vårslepp på Hells Headbangers Records; fortel, fortel: Kva studio brukte dykk, kven står for miksing og var det ein langvarug prosess frå dykk gjekk i studio til skiva var ferdig til trykk?

Sadomancer: Hei, hei. Brukte samme studio vi alltid har brukt som er lokalisert i kjellerleiligheten min. Mixingen stod jeg og min far for og ja det tok lang tid (ca ett år) å fullføre skiva fordi vi på den tida bodde 6-7 timer fra hverandre og hver gang vi skulle spille inn så ble fyll og helvete prioritert isteden.

Deathhammer_Onward.jpg

Dykkar gamle label Witches Brew ser ut til å ha forsvunne, var det uansett aktuelt å gå til HHR?

Sadomancer: De forsvant visst ja. Synd det, men HHR er egentlig en mye bedre label, WB ga jo ikke engang ut vinyl, hehe. Men på promofronten er de nesten litt FOR gode. Når vi var på WB fikk vi ikke ett eneste intervju (muligens ett) mens HHR sender oss flere intervjuer i uka. Litt stress men roer seg vel snart.

Den på alle måtar appelsinklemmande skalleknusande pulsåreupprivande split-EP’n med KÖRGULL THE EXTERMINATOR, "When The Hammer Strikes…The Exterminator Arrives!!!" inneheldt to gamle låtar; korleis er det med "Onward To The Pits", er alle låtane skrive eksklusivt for albumet?
Er kanskje berre meg, men eg synes DEATHHAMMMER-skivene vert berre meir og meir intense. Rock’N’Roll eller Speed Thrash? SABBAT (Japan) eller KREATOR "Endless Pain"?

Sadomancer: På OTTP så valgte vi bare de beste låtene vi hadde siden vi hadde masse gamle låter vi ikke fikk spilt inn til Phantom knights pluss mange nye låter vi har mekka etter PK å ta fra. Deathrashing sacrifice og Fullmoon sorcery feks er mange år gamle, men vi har ikke akurrat skifta stil eller begynt å spille progressiv tech-thrash så alt klaffa bra når vi satt sammen låter til skiva. Så lenge det er nådeløst duger det. Er nok litt mer Sabbat enn Endless pain på nye skiva, kjørte mer Endless pain-stil før når man var ung og e streng-harvende.

Det er ein raud, nei oransj! tråd i gjennum plåteumslaga på "Onward…", "Phantom Knights" og "Forever Ripping Fast". Står seg skikkeleg godt til musikken. Inspirert av "Don’t Break The Oath"?! Seduced by the flames! Kven har laga umslaget på nyskiva?

Sadomancer: Prøver å ha med maskot-demonen vår på alle covrene våre men vi glemte faktisk å ha han med på Nosferatu-spliten, daft. Han som mekka coveret på OTTP er en tatovør fra Colombia jeg kom i kontakt med via Hugo fra Witchtrap og må si det er det coveret jeg er klart mest fornøyd med til nå. Skulle bare ha en lp for det og.

Høyrer dykk begge på umtrent det same og dreg ut inspirasjon derifrå heller er det heilt forskjellig stil/sjanger på dykkar eigne favorittband?

Sadomancer: Går mye i det samme som resulterer i at vi begge vet eksakt hva som skal til når vi mekker Deathhammer-låter.

Deathhammer_12_2.jpg

I tillegg til "Onward To The Pits" er det planlagt ein split-LP’n med brasilianske Nosferatu. Kven kom på den gode idèen (hail vinyl!); korleis er stoda med den utgjevinga, forresten? Coming up? Og kor mange låtar lagar DEATHHAMMER ei gjennumsnittsveke?

Sadomancer: Var vel Nosferatu som spurte om vi var hyppe og jeg digga musikken dems fra før så da var det jo en enkel sak. Kult å splitte med et band som er litt forskjellig fra oss og men som fremdeles spiller gammel ond metal. Spliten er visst ute nå så watch out! For min del har det stått ganske stille på låtskrivningsfronten etter OTTP men så lenge Salsten mekker låter er det jo ett fett. Lager vel kanskje en dhlåt i måneden i snitt eller noe, det viktigste er uansett at det blir bra.

Korleis fungerar dette med å koma saman til låtskriving, øving, øling; sovidt eg veit bur dykk to eit stykke frå einannan? Møtes dykk på halvvegen so er det på Riksvei 32 ca. ved Heivatnet utanfor Skien. Korleis møtte dykk og fekk i gong bandet i det heile teke?

Sadomancer: Øver bare ett par ganger i året maks utenom før gigs eller under skiveinnspilling men blir vel mer øvinger nå som Salsten bor i oslo. Vi møttes vel over nett først pga en felles morbid fascinasjon over Exodus – Tempo of the damned (fremdeles en bra skive til tross for litt fæl lyd), så stakk jeg opp for å se en gig på blitz i oslo også stakk vi til hamar og tok en jam også ble det band av det.

DEATHHAMMER er langt meir enn eit studioband, konsertar innan- og utanlands. Har sett fleire, er fårleg bra steinåldermetall, Thrashhelvetesdans utan like. Er røynslene frå live-spelinga er noko som inspirerar til seinare låt- og skiveprodusering?

Sadomancer: Mest i det siste at konsertene bare har blitt villere og mer brutale. Jævlig fett å spille for ett rabiat publikum som ikke bare står der og ser dumme ut men som føler metallens kraft. Mere blod i monitor! Er vel ikke akurrat noe som inspirerer direkte men fett er det hvertfall.

Sadomancer vekslar millum gitar og trommer på gigs, når synes du at du/han får utfalda deg argast? Stikkar eller strengar?

Sadomancer: Har gått over til å kun spille gitar de siste åra og det er mye fetere enn å slå trommer. Når man har en slik intens fyr som Kick på trommer og er det jo ingenting å klage på. Digger å spille heavy og death metal på trommer dog men i DH er det stort sett bare en takt hele veien. Ganske kjedelig i lengden.

Deathhammer_12_1.jpg

Kva er konsertplanane i tida framover?, kom med alt!

Sadomancer: Spiller på revolver med FINGERNAILS i mai, Metal magic festivalen i Danmark i juli også spiller vi med selveste SABBAT i novemember også på revolver som kommer til å bli det helt klart drøyeste vi har vært med på. Har planer om å kjøre total Sabbat-worship og kun spille de mest Sabbatske låtene våre + kjøre en eller to Sabbat-covre så kommer til å bli en massivt ond aften.

Forutan DEATHHAMMER er dykk å sjå på scena rett som det er, med/i BLACK MAGIC, GHOUL CULT pluss at Sado òg har eit anna sideband, CONFLAGRATION, right? Kva skjer rundt desse banda for tida og kva ville de ha drive med dersom dykk to ikkje hadde drive med musikk? Kniplingar og betong?

Sadomancer: Black Magic slipper straks debutskiva "Wizard`s spell" som vi begynte på før Hole in the sky for 2 år siden. Ting tar tid. Men nå er det bare vokal igjen og vi har en bra label som skal gi den ut så den kommer i løpet av sommeren (forhåpentligvis, skal aldri si aldri). Ellers tenker jeg og Jon å flytte til Oslo i løpet av året og kjøre hardere på Black magic, har låter til omtrent en halv ny skive og så beware. Ghoul cult har kun vært et liveband til nå (etter "re-oppstarten") men vent og se muligens… Conflagration`s hovedlåtskriver er den aller slappeste fyren jeg kjenner så der går det smertefult treigt. Øver nesten skjeldnere enn DH selv om vi bare bor en time unna hverandre, men vi har låter til et helt album og Duplicate skal gi ut så det gjelder bare å få ræva i gir og spilt inn. Hadde nok vært tegneseriefyr om jeg ikke hadde drevet med musikk. Salsten ville vært bussjåfør tror jeg.

Takk for intervju; har dykk ei siste helsing til besteforeldre, Jonas Gahr Støre og andre er dette høvet:

Sadomancer: Hvad laver du smukke pige? Hvad du enn laver, hvad med at lave det hjemme hos mig?

http://www.facebook.com/deathhammerofficial