MOTORPSYCHO x 2 denne uka i Trondheim

MOTORPSYCHO x 2 denne uka i Trondheim

Onsdag 14. & torsdag 15. mars 2012 – Trondheim/Byscenen

 

MOTORPSYCHO

 

C.C. NOK 225/275

FRI ALDER PÅ GALLERIET

 

 

Vi blir aldri lei av Norges beste band – og særlig ikke når Motorpsycho kommer med det som lover til å bli deres beste album på svært lenge. Sammen med Ståle Storløkken kommer trioen for å presentere nye låter fra “The Death Defying Unicorn” samt gamle favoritter.

De fleste band vil nå en kreativ topp på et visst punkt i karrieren, fulgt av at de bare fortsetter i en mindre interessant retning før de til slutt kaller det en dag (etter en haug med “comeback-konserter” “last night with” osv.). Ikke Motorpsycho.

Etter mer enn 20 år i gamet fortsetter de å utvikle og å utfordre seg kunstnerisk. På dette episke, konseptuelle dobbeltalbumet, kanskje deres mest ambisiøse så langt, har Motorpsycho samlet kremen av klassisk- og jazzmusikere fra ensembler i verdensklasse med tilhold Trondheim, hjembyen. “The Death Defying Unicorn” ble først bestilt av Molde International Jazzfestival til deres 50-årsjubileum i 2010 og urfremført på den aller største scenen. Dette albumet er imidlertid blitt delvis re-arrangert, raffinert og spilt inn fra bunnen i Propeller Studios i Oslo med Kåre Chr. Vestrheim igjen som co-produsent; som han gjorde med “Heavy Metal Fruit”.

Ståle Storløkken (Supersilent, Elephant9, Humcrush, Terje Rypdal) regnes som en av Norge beste organister og keyboardister; men her han også kommer til sin fulle som komponist og ikke minst arrangør av de to ensemblene i felles front. Hans bidrag til dette albumet kan ikke understrekes nok.
Blant aktørene i Trondheim Jazz Orchestra som deltar på albumet er kjente navn som Kjetil Møster (Ultralyd), André Roligheten (Albatrosh) og Mathias Eick, for ikke å glemme stjernefiolinisten Ola Kvernberg.

“The Death Defying Unicorn” kommer 10.02.2012.

Vi byr på to konserter 14.03 og 15.03 – med billetter begge kvelder for både de over og under 18.