DEATHDESTRUCTION – Nok et hardtslående band fra Gøteborg

DEATHDESTRUCTION – Nok et hardtslående band fra Gøteborg

DeathDestruction er et relativt nytt band som nettopp har vært på turne med Hammerfall. Før konserten på Rockefeller i slutten av Oktober tok E-T seg en prat med den eminente trommisen Jonas Ekdahl.  

Dere har egentlig hold på en stund, men debutplata kom nå. Anser du DD som et nytt band? 

Vanskelig spørsmål. Må svare både ja og nei. Som band har vi holdt på knappe to år, men vi har hunget sammet i flere år, men tidligere var det mer på gøy. Et morsomt prosjekt med glimt i øyet. Men for 2 år siden bestemte vi oss for å gjøre noe mer ut av det, lage et mer seriøs band. 

Det er en fin mix med folk fra forskjellige band og sjangere. Har alle hatt like mye å si på musikken, eller er det noen som styrer alt? 

Nei, alle har like mye å si. Alle har vært med i alle år. Vi vil gjøre ting på vår egen måte, vår egen musikk. Da må alle ha like mye å si. Vi deler alt på 4 like veier. Det er da man er et band, når hele bandet har like mye å si. 

Musikken på albumet er tyngre enn vi har hørt fra dere i tidligere band. Er det en spesiell grunn til deg, eller føles det bare naturlig? 

– Det kom faktisk naturlig. Alle av oss liket best denne delen av metall. Jo mer vi skrev låter seriöst, jo mer naturlig kom det bare. De andre har spilt tyngre saker tidligere, er bare jeg som har vært litt soft. Den musikken vi spiller nå, føles riktig både i hodet og i magen.  

Dere spilte inn albumet "live" i studio sammen med masse venner. Hvordan var den opplevelsen? 

– Ja, EP’n som vi gjorde ja. Det var magisk. Det var bare på den ene låten vi hadde med våre kompiser. Da var alle vi kjenner i metalscenen i Gøteborg var med, også på videoen. Det føltes litt som en manndomsprøve med så mange dyktige musikere rundt oss. Det du hører på sangen og det du ser på video’n er helt live akkurat sånn du ser og hører det. Var dritkult at vi fikk det til på den måten. 

Robert Laghi har vært producer. Hvor mye har han hatt å si? 

– Oi, han har gjort så utrolig mye. Vi kan takke han så mye. For han har et så godt øre til den type musikk vi spiller. Han vet akkurat hva han skal lytte etter og hvordan de forskjellige partiene skal være. Hvordan gitarene skal låte osv. Han er fantastisk og han var den eneste vi ville ha til å produsere albumet, så vi var veldig glade da vi fikk han. 

DeathDestruction_ST.jpg

Er du spent på hvordan albumet vil bli mottatt live? 

– Oh, ja..er så forventningsfull. Men så vet jeg at mange som kommer i kveld ikke vet så mye om oss og hvilken type musikk vi faktisk spiller nå. Vi kjører nok litt annen stil enn de vi skal spille sammen med i kveld, men vi er uansett her for å vinne ny mark. Bare gjøre det vi elsker og håpe at folk vil like oss. Vi får bare ta det som det er, for vi har nettopp sluppet vårt første album, og vi kan ikke forvente at så mange har hørt oss så mye enda. Men det blir spennende. 

Hvor går veien for DD fremover? Mye på veien? Mer studio? 

– Først nå er det jo turne, men etter det er jeg faktisk ikke helt sikker på, for vi har ikke planlag så langt frem enda. Men vi har masse låter til vår neste plate, men vi har ikke bestemt når enda. Vi vil gå i studio når det føles riktig. Men det vil komme flere utgivelser. 

Hva kan folket vente seg av DD på scenen? 

– Kjærlighet, gode musikere og bra trykk!!!!! 

Er det noe du vil fortelle våre norske lesere om DD? 

– Hør på albumet, gi musiken og oss en sjanse. Sjekk oss ut enten ved å få tak i albumet, eller hør på Spotify, youtube eller sånne ting.  

Vi takker Jonas for en hyggelig prat og en fantastisk konsert gutta leverte senere på kvelden. E-T kommer til å følge med gutta i DeathDestruction fremover.

http://deathdestruction.com/