NORGES CD- OG PLATEMESSE (10/3)

NORGES CD- OG PLATEMESSE (10/3)

 

Rockefeller lørdag 10. mars kl. 10. – 15.
NORGES CD- OG PLATEMESSE

 


Gå ikke glipp av den største og eldste platemessa i Oslo!
 

Meter på meter med stands. Her kan du finne en sjelden CD, yndlingsplata på vinyl og masse annet spennende. Som vanlig er det forventet platesamlere fra nær og fjern for å se på det store utvalget i vinyl, cd-er og dvd-er. Den legendariske samlingen til Arve Strømsæther vil ha en salgsstand denne gangen – for første gang på noen messe siden 1997!

Messa er åpen for publikum fra kl. 10 til 15. Norges CD- og Platemesse startet opp på Stedet i Torggata på slutten av 80-tallet, men flyttet ganske snart til Rockefeller. Ønsker du å leie en stand, kontakt Rune Halland på rune@cruisin.no, tlf. 90 98 71 33.

"PUNK Topp 100" på Platemessa på Rockefeller 10. mars
Plateomslagene på noen av vår tids mest verdifulle singleplater stilles ut på Rockefeller under Platemessa lørdag 10. mars, når VG-journalist Børre Haugstad viser utstillingen "PUNK Topp 100".
Utstillingen er basert Englands fremste PUNK-historiker Jon Savage, som i magasinet MOJO i oktober 2001 satte opp den første autoritative listen over de hundre -100 ­- viktigste singlene innen PUNKEN: "100 PUNK Scorchers!". Mange av platene som stilles ut, spesielt fra årene 1975 og 1976, har aldri vært i salg i Norge. Og heller ikke å se på platemesser i Norge. Så disse plateomslagene er aldri vist på denne måten før. Derfor blir det en sjelden anledning til å se noen av de viktigste kulturuttrykkene i vår tid, det vil si historiske plater som var med å bestemme retningen på og utviklingen av rocken de siste 40 årene. Altså plater med alt fra Patti Smith, Pere Ubu, Germs, Television og Ramones til Sex Pistols, Joy Division, Saints, Nosebleeds og Martin and the Brownshirts. Dvs forbildene til Kjøtt, Jokke, DePress, The Aller Værste, deLillos og Dumdum Boys.
Utstillingen er ment som et enkelt blikk på den estetikken denne gryende bevegelsen sto for, og som skulle bli så innflytelsesrik senere. Det var altså ikke bare musikken PUNKEN sto for som var viktig. Men også en ny type "do-it-yourself"-estetikk. Altså må vi også dra den slutningen at PUNK fikk en avgjørende innflytelse på måten ungdom tenkte. Gjør det selv!

Platemessas gruppe på Facebook
Facebook-event
Kl. 10.00 – 15.00. Bill. kr. 50,-. Kun dørsalg.