THE CARBURETORS – Grand Prix trikset

THE CARBURETORS – Grand Prix trikset

I kveld  "braker" det løs igjen med det..eh..store høydepunktet i musikkverden, nemlig Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum. Nå er det klart for hovedfinalen etter at deltagerne har vært gjennom delfinaler. I år er det ganske mange forskjellige band som deltar, blant annet gutta i The Carburators. I den forbindelse så hadde E-T’s utskremte en hyggelig prat med vokalist Eddie Guz.

TheCarburetors_Eddie.JPG

Først må du fortelle meg hva som fikk dere til å tenke på MGP?  

– Vi tenkte aldri på MGP vi. Vi hadde begynt å øve inn låtene på det nye albumet. Vi jobbet med "Flames", som var en av de første låtene vi begynte på. Så tenkte vi "Skal vi ikke modellere siste refrenget da?", og da er det en som sier at "det er jo Grand Prix trikset". Så kom forslaget frem, om hvorfor ikke melde oss på MGP, og det var ingen som sa nei. Så enkelt var det. Var ikke noe mer enn det og ingen spesiell plan bak.  

Har dere fått noen tilbakemeldinger på deltagelsen så langt da?  

– Ja, vi har stort sett bare fått positive tilbakemeldinger. Vi har fått høre at folk syns det ser og høres dritfett ut. Folk liker showet, liker låta og ser frem til albumet. Men selvfølgelig så har du noen som skal sitte å sutre over at dette ikke er Rock’n roll og det er dårlig kred å være med i MGP. Til de har jeg bare en ting å si, de kan bare sitte der nede i kjelleren sin med det lille portastudioet og fortsette å lage demotapes. Du kan slå sammen alle rockebandene i Norge og vi vil fortsatt ikke ha råd til å kjøpe en sånn markedsføringpakke og publisitet.   

Hvis man ser på tendensen med Rock og Metal i MGP, tror du det bare vil fortsette å øke?  

– Jeg tror det bare vil øke. Og er det en ting vi har fått belyst nå, med tanke på hva som har skjedd med Plumbo og sånn, noe som har irritert oss i Rock og Metal miljøet, så er det at det er vanvittig stor avstand mellom det som de som sitter og anmelder musikk mener er bra musikk og det som det norske folk faktisk liker. Så at rock er på vei inn i mainstream igjen er helt klart.  

Er det noe spesielle forberedelser dere gjør nå til lørdagens show?  

– Det som er så annerledes for oss nå er alt det med kameraer, ellers så er det som vanlig. Vi har på en måte litt koreografi i showene våre uansett, men nå er det bare litt mer detaljstyrt, for å passe inn i tv-formatet. Man kan ikke løpe rundt så mye som man vil, for da rekker ikke kameraene å få alt med seg. Utenom det, så gjør vi det vi alltid gjør. Vi går ut, spiller rock, koser oss og har det gøy.  

Er det noe mer dere vil gjøre nå på lørdag i forhold til i delfinalen?  

– Nei, det er nok ikke lov, så vi kjører samme pakka. For å avkrefte en myte med en gang, så er det ikke playback, det er singback. Det vil si at alle instrumentene er spilt inn på forhånd, mens vokalen er live. Om man ikke synger live og kjører 100 % playback, blir man diskvalifisert. Så da kan man legge den myten død. Med tanke på hvor mange som skal spille med de forskjellige stilene og instrumentene, i løpet av så kort tid, så skal man ikke ha så stor teknisk forståelse for å skjønne hvorfor man må bruke singback. Sånn, da fikk jeg sagt det også…

Hva håper dere å få ut av MGP?  

– Vi er helt klart med for å vinne det. Om vi har stor sjanse til det, får være opp til det norske folk å avgjøre. Jeg tror vi har en fair sjanse, og vinner vi, så er jo det dritkult! Da får vi satt norsk rock enda mer på kartet i Europa og det må jo være det viktigste for alle. Jeg har også ønske om at det skal bli mer en artist-konkurranse fremfor en låtskriver-konkurranse. Det har vært et handikap lenge, at noen få har skrevet låtene til alle som har deltatt. Det som er så spennende i år er at det aldri har vært et så stort spenn i sjangerne. I år er absolutt alt med, til og med Country. Det gjør konkurransen levende. Er det et år man bør ha med seg MGP så er det  i år.  

Uavhengig av MGP, hva skjer med The Carburators fremover?  

– Vi kommer med ny skive til våren. Vi skal ha en stor festivalsommer ute i Europa. Vi har også 10-årsjubileum som skal markeres. Vi vet bare ikke helt hvordan enda. Aller først kommer det ny singel, på vinyl selvsagt, vi er litt freaks på det der. På vinylsingel så kommer MGP låten på A-siden, mens på B-siden kommer sing-a-long versjon med tekst på coveret (i følge Kai Kidd så kommer vinylen i rosa!). Etterpå kommer enda en ny singel, som skal være første sang av de nye låtene.

TheCarburetors_12.JPG

E-T ønsker gutta i The Carburators lykke til på lørdag og at de øker interessen enda mer for god norsk Rock’n roll, og ikke minst spiller fletta av alle som ser på!!! Rock on!!!

 

http://www.thecarburetors.com/