BUNKER 2012 – En festival for publikum

BUNKER 2012 – En festival for publikum

Bunker 2012 er en helt ny extreme metal festival som starter opp denne sommeren midt i tjukkeste Oslo. Lokasjonen blir på Parkteatret Scene på Grünerløkka og festivalen er lagt til slutten av august. 6 band ble sluppet tidlig i høst og etter som dette er en nyvinning, sendte vi noen små spørsmål over til Hilde Hammer.

Det ble sagt av flere sist sommer etter at Hole in the Sky hadde lagt inn årene, at Bunker ville bli en erstatter for HITS. Hvis dette stemmer, er lista lagt veldig høyt og fallhøyden er veldig stor. Hva har du å si om det, Hilde? Er det noe sannhet i dette, eller er det kun rykter som har oppstått etter at det ble klart at Bunker ville falle på den samme helgen HITS har blitt arrangert?

Både Kenneth og meg har høydeskrekk, og ikke er vi spesielt lysten på å hoppe etter Wirkola, så nei: Bunker har aldri satt seg fore å bli noen ny HITS. Vi er ydmyke i forhold til jobben vi står foran, men følelsen er god, så dette skal gå bra! Selvfølgelig er ikke tidspunktet noen tilfeldighet. Da det ble klart at denne helga ble "ledig" bestemte vi oss ganske kjapt for å kjøre på. Planene om en svart og intim oslofestival på andre siden av sommeren for Inferno, var allerede på plass.

Bunker_Hilde.jpg

Er det så at Bunker vil bli en enslig festival eller går dere med planer om en årlig fast festival som skal holde på i mange år fremover?

Bunker 2012 er første i rekken av det vi håper og tror at vil bli et fast innslag på metalscenen i Norge. Mottagelsen så langt har vært svært god, så vi har tydeligvis truffet med et eller annet.

Hva kan du si om selve Parkteatret? Det er jo en gammel kinosal som har vært gjennom en omfattende ombygging. Hvordan fungerer det som en konsertscene?

Jeg har aldri produsert noen konsert der tidligere, men alle tilbakemeldinger fra artister og andre promotører som har kjørt arrangement der er svært positive. En intim scene, med fabelaktig lyd, både "utover og innover". Parkteatret er en svært profesjonell venue over hele fjæla, så vi er alle i de beste hender denne helga!

Dere har et publikumstak på 500. Det burde ikke være noen umulighet å sørge for fullt hus med en decent lineup da?

Nei, billettsalget så langt er veldig bra. I skrivende stund er det kun dagsbilletter å oppdrive på Billlettservice. Lineupen så langt, er meget decent syns vi da:)

Og for å fortsette med lineupen; dere har Bömbers, Carpathian Forest, Taake, Virus og svenske Shining i tillegg til selvfølgeligheten Bunker 66 fra Italia. Dette er en fin sekstett som alene nok fyller Parkteatret, men jeg regner med at det kommer til flere navn etter hvert. Når kan vi vente oss flere tilskudd til lineupen?

Ja, i våre øyne representerer denne lineupen noe av det ypperste fra Norge, ispedd et drøyt fett Italiensk thrashband og sjølvaste Shining fra Halmstad. Blir ikke så mye bedre enn det her! Vi vil slippe ytterligere kun 2 artister, da vi vil nøye oss med 4 bands per kveld denne første utgaven av Bunker. De 2 siste vil slippes rundt påsketider. Vi har for øvrig allerede gitt noen hint om hvem den ene artisten er. Et band som har et utall utgivelser på samvittigheten, men har aldri spilt live tidligere. Vi snakker tradisjonell og kompromissløs blackmetal. På Bunker kommer de med all sin faenskap! Og i dag har vi faktisk fått bekrefta det 8. og siste bandet på plakaten. Nok et band som har kvalitetsutgivelser å vise til, men få om ingen liveopptredener! Vi gleder oss fælt til å slippe disse 2 siste. Kultband! Begge to!

(Hilde informerer litt mer om dette siste bandet:)

"Det aller siste bandet som er klar for Bunker spiller sin aller første konsert hos oss. De sier at dette også meget mulig blir den siste:) Med eks-medlemmer fra Enslaved, Nattefrost, Vidsyn, Carnifex etc."

Hvordan går billettsalget så langt? Bør folk begynne å klikke seg frem på Billettservice sine hjemmesider snart, hvis de har tenkt seg en tur på Bunker 2012?

Som nevnt er det kun dagsbilletter igjen på billettservice nå, og disse rører godt på seg, så ja: Løp og kjøp:)

Økonomien har gradvis blitt mer og mer viktig i en enorm festivaljungel der taperne ofte dukken. Ofte kan man se at nye arrangører begynner altfor optimistisk og booker store kjente band og forventer utsolgt festival allerede det første året, mens andre er mer nøkterne og tenker mer realistisk og bruker heller litt tid på å bygge opp både en festival og en festivalorganisasjon. Er dette noe du/dere bruker mye tid på?

For å si det sånn, så har vi ikke bestilt noen ferietur i september. Festivalarrangering er lumske greier, men vi føler at vi har bra kontroll på sakene. Vi har jo etter hvert skaffet oss noen år med erfaring, så garasjen til mor ikke er pantsatt riktig enda.

Er det ellers noe vi vanlige dødelige bør vite om Bunker 2012?

I tillegg til de nevnte banda har vi fått inn Fenriz som DJ. Han starter begge dager med å gi oss en times innblikk i hans best-of-liste. I tillegg stiller selvfølgelig Neseblod med isenkrambutikk.

Vi gikk jo litt breialt ut, og sa at vi skulle lage en undergrunnsfestival… Ca 1 time etter at vi la ut eventet på Facebook (vi har jo selvfølgelig ikke noen hjemmeside) så ringte jaggu lydverket fra P3…. Hehe… vi fikk jo litt tyn, men herregud da, selvfølgelig stiller vi til intervju når Moderkanalen spør:)

Ellers så er det viktig for oss å poengtere at Bunker skal være en festival for publikum. Det blir ikke noen VIP avdeling, avgrensede områder og ølbonger på Parkteatret. Det blir kort og godt en festival med 8 bra band! Og en bar eller 2 med om ikke billig, så i alle fall kald øl.

VELKOMMEN ALLE SAMMEN!

http://www.facebook.com/events/248487735192074/