CLAYMORDS – Bloodthirsty scum of the earth!

CLAYMORDS – Bloodthirsty scum of the earth!

CLAYMORDS, death metal bandet som uventet og plutselig gjenoppstod i 2009 etter ca 7 års pause, har du kunnet lest om i media den siste tiden. Gutta skal ut på turne i Finland, Russland og Norge de kommende dagene og da var det på sin plass med litt spalteplass for Nils Ivar Martila og hans CLAYMORDS.

Claymords_1.jpg
(Photo: Lisbeth Michelsen)

Siden dette er vårt første intervju med Claymords, kan det kanskje være på sin lille plass å få litt info om bandet før vi tar tak i den kommende turneen. Hvem og hva er Claymords?

Claymords er bandet som uventet gjenoppsto i 2009. Har gjennom 50 konserter siden da klart å markere oss som et band som gjør alt 100 % og lever mytene.  Vi er et dødsmetallband som henter innflytelse fra alle de edle metallsjangrene.

Claymords_tour_poster_12.jpg
(Photo: Jarle Moe – Design: Endre Krossbakken)

I neste uke legger Claymords ut på en turne som er kalt Scum of Norway Tour 2012. 3 giger i Finland og 2 i Russland samt 2 avsluttende konserter i Fredrikstad og i Oslo. Hvordan ble denne turneen til?

Jo, det startet vel egentlig med at når vi besøkte Finland i 2010 så spilte vi på et sted som het Rock Pub (Kokkola). Den gangen var vi med et finsk band som het Retaliatory Measures og et svensk, Spasmodic. Turneen ble arrangert av det finske bandet.
Innehaveren sa at de har to hundre konserter i året, men vi var det tøffeste som noen gang hadde vært der. Og om vi skulle innom Finland igjen, var vi nødt til å komme innom. Når jeg, Martila Produksjoner, startet bookingen tok jeg utgangspunkt i dette stedet. Visual Punk heter byrået vi samarbeider med der. I Russland landet vi en avtale med Pyrolagnia. I Norge ordner Martila Produksjoner alt.

Blir det Claymords ene og alene på scenen eller blir det noen form for support?

Vi er alene i Finland og på de 2 spillejobbene i Russland er vi headliner på festivaler. Heldig er vi som har fått med oss Decibellion, The Fallen Divine og Forbidden Forrest på John Dee. Helheim er alltid en sikker vinner. Spiller der med Vanishing Void.

Billetter til konserten på John Dee bestiller du her.

Hvordan blir det å legge ut på de finske og russiske vinterveiene?

Akkurat det med veiene har vært noe jeg har tenkt en del på. Ikke de Finske, de er fine. Og er man vestlending så er de beryktede polske veiene ikke så verst. Noe jeg tenker er sammenlignbart. Har og tenkt at landeveisrøvere kan bli et problem, men ambassaden sa bare at jeg ikke måtte holde 140 pga av massiv oppgradering der. Men så fort går ikke Claymobilen (chevy van), så det regulerer seg selv.

Claymords_Elm.jpg
(Photo: Fred Stian Martila)

Vil dere si at det er risikosport å gå på konsert med Claymords? Jeg sikter da til 2 nylige episoder med biting i Bergen og bildesperado i Sverige.

Risikosport, hehe, det å drikke seg full ER en ekstremsport. At det koker så mye med oss betyr bare at det er følelser og uvettige handlinger i omløp. Vet ikke helt, men han fra Chile som begynte å sloss i Finspång kan ikke ha satt pris på åpningssangen. Han fyrte løs og ble dratt i bakken av publikum. Jeg forstod imidlertid ikke dette. Så jeg satte meg oppå alle mens vi fyrte avgårde "tomorrow I’ll hate god forever" Noen skrek meg i øret og fortalte meg at folk under meg sloss.

Episoden på Fantoft (http://mobil.bt.no/nyheter/lokalt/Mann-bitt-i-hodet-under-konsert-2623567.html) skjedde før vi kom på. Så da kan vi ikke få skylden for at vi spilte dårlig eller noe, hehe.

Føler ikke at det er farligere å gå våre konserter, men vi er flinke på å engasjere folk til å moshe m.m. En fin episode var da Kjetil Baranes fra Stord Rockeklubb inviterte et asylmottak på konserten. Mannfolkene kom frem etter et par sanger, men kvinnene var litt tibakeholden. På ekstranummeret sto alle damene, i hijab, oppå bordene og hoiet.

Føler at folk blir litt for fort irritert på moshere. Det tror jeg kan fort lede til knuffing. Hvis folk ikke tåler litt bevegelse så kan de trekke litt bak. Det er jo ofte bedre lyd der og. Jeg selv, under Inferno ble nesten kastet ut fordi vaktene mente jeg var full da jeg slengte meg rundt… Hvis man har lyst på litt energiutbrudd i hovedstaden i påsken bør man legge turen innom John Dee 31. mars. Det blir som Inferno bare uten det geriatriske tilsnittet.

HardAnger_12_poster.jpg

Claymords skal også spille under den aller første utgaven av Hard Anger Open Air. Hvordan tror dere det blir å spille i fjellheimen med langveis reisende band som Disgorge, Endstille og Ensiferum? 

Fjellheimen i Hardanger må vel være det mest fantastiske stedet å ha konsert. Kulissene er så tøffe at her burde band spille inn musikkvideo. Det blir også kult å møte Disgorge, Ensiferum og Endstille. Noe jeg også gleder meg til er å se bergensbandene 66Crusher og Goddamn. Det har aldri passet seg slik at jeg har fått de med meg. De har jo på hver sin front laget to gode album. Leviathan er et meget sterkt band også.

Open Air Festival i Norge er vel også en form for risikosport, så da passer vel Claymords godt inn i lineupen, hehe.

Risikosport er vi gode på, hehe

Er det ellers noe verdt å nevne fra Claymords leiren i denne omgang?

Claymords kjører på og vi har flere nyheter på gang snart. Nytt album er i planene for 2012. Vi forventer at dette skal få flere folk til å gå amok, på den hyggelige måten, hehe. Dette blir da med vår nye fantastiske trommeslager, Kenneth Mellum, som ble med oss fra august 2011. Mellum er også engasjert i Mistur og Voluspaa.

Så da håper jeg at året blir like bra for dere som for oss i Claymords!!!

http://www.myspace.com/claymordskill
http://www.facebook.com/claymords