THRASH AND BURN TOUR 2012 starter denne helga

THRASH AND BURN TOUR 2012 starter denne helga

Thrash and Burn Tour 2012

Band:
•    Imbalance (http://www.imbalance.no)
•    Exeloume (http://www.facebook.com/exeloume)
•    Ninth Circle (http://www.ninthcircle.no)

Når:
10. – 25. februar 2012

Hvor: Norge
•    Fredag 10. februar: Fru Lundgreen, Trondheim
•    Lørdag 11. februar: Betong/South of Heaven, Oslo
•    Onsdag 15. februar: Radar, Asker (fri alder!)
•    Torsdag 16. februar: Tribute, Sandnes
•    Fredag 17. februar: 1880/Bizarre, Bergen (fri alder!)
•    Lørdag 18. februar: Sebs Hotell, Hamar
•    Tirsdag 21. februar: Buddy’s, Drammen
•    Torsdag 23. februar: Kråkereiret, Moss (fri alder!)
•    Fredag 24. februar: Teknikernes Hus, Horten
•    Lørdag 25. februar: Felix, Lillehammer

Web etc:
•    Hjemmeside: http://thrash-and-burn.no
•    Facebook: https://www.facebook.com/thrashandburn2012
•    Twitter: http://twitter.com/ThrashNBurn2012

Kort om turnéen:
Tre av norges fremste representanter for den nyere thrash metal-bølgen slår hodene sammen og legger ut på en omfattende norgesturné i februar 2012. Alle tre har god fartstid i den norske undergrunnen fra før, og er solide representanter for hver sin gren innen thrash metal genren. Turnéen er et dugnadsprosjekt mellom alle tre band, som sammen står for alt fra booking til grafisk design, logistikk, websider og markedsføring.
Turnéen går fra 10. – 25. februar og vil dekke det meste av Sør-Norge – fra Trondheim til Kristiansand, fra Bergen til Lillehammer. Den legger også turen innom hele tre steder drevet av ungdom, i tillegg til de mer tradisjonelle spillestedene langs reiseruten.

Kort om de som er med:
IMBALANCE fra Oslo spiller teknisk og brutal metal hvor røttene er solid plantet i thrash metalen, mens elementer fra death og black metal hentes in for å krydre musikken. Etter en del tidligere demoer og EP’er slapp de sitt første fullengdes album "Period Three Implies Chaos" i 2010, og høstet overveldende kritikker både internasjonalt og her hjemme. Slippet ble fulgt opp av to europaturnéer – "The Human Machine Tour" i 2010 som support for bl.a. Master (US/CH), og "Chaos & Apokalypse Tour" i 2011 sammen med Bulletsize (S) og Atius (DK).
Bandet har blitt kjent for en intens, tight og rett i trynet opptreden.
Imbalance lanserer sitt neste album – "Readymade Contraptions of Descent" på 10" vinyl i forbindelse med turnéen.
http://www.imbalance.no

Andre om Imbalance:
"Dette er aggressivt, variert og helt klart utført av dyktige musikere med hjertet tydelig plassert i ett bryst av metall."
    – Thomas Rodal Dedekam, Puls
"Dette er noe av den beste dødsthrashen jeg noensinne har hørt!" (10/10)
    – Kristoffer Aalhus, heavymetal.no
"Skiva er fylt med tekniske skills, jævlig bra lyd og feite gitarriff som faktisk driver hele skiva rett igjennom. 45 minutter med (muligens) beste Norske thrash skiva jeg har anmeldt så langt?" (8/10)
    – Asgeir Holm, metal-norge.com
"Selv om IMBALANCE i all hovedsak ligger i mid-tempo så hender det at de åpner slusene på fullt og da er det bare å holde seg fast for å unngå å bli blåst bort."
    – Kristiand B, Eternal-Terror.com
"Mannen veit òg å kunne fronta eit Metal-band, skikkeleg viking er han og kan dette med å få liv i folket millum låtane"
    – Olve Kolden, Eternal-Terror.com
"Og nå dukket bandet opp i Drammen. Endelig fikk jeg med meg bandet. Og dæven døtte (som det heter på dårlig nordnorsk), dette er jævlig bra liv. Tre stykker i bandet, og så mye bråk og ståk… Imponerende."
    – Roy Kristensen, Eternal-Terror.com
"Nevnte Harald fremstår som en fabelaktig frontmann med sine nesten 2 meter blandet med en stil som ville skremt enhver ork fra Ringenes Herre. Dette er ikke en mann man vil møte i en mørk bakgate. Musikken som kommer ut er også skremmende. Skremmende god."
    – Kristian Løwer, Groove.no

EXELOUME fra Trondheim spiller en thrash i hovedsak inspirert av amerikansk thrash og dødsmetal fra tidlig nittitall. De slapp sitt første album "Fairytale of Perversion" på ViciSolum Productions i mai 2011. Albumet har fått strålende kritikk i både norsk og internasjonal presse, bl.a. 9/10 i Metal Hammer Norway og 5/6 i Adresseavisen.
Bestående av medlemmer med erfaring fra Pica Fierce, Maelström, Manifest og Griffin med flere er dette en stødig gjeng med langt mer erfaring enn bandets alder skulle tilsi.
http://www.facebook.com/exeloume

Andre om Exeloume:
"…this stuff is rock solid. If they continue to release albums this good, there’s no way back." (9/10)
     – Metal Hammer Norge
"…av sådan teknisk kaliber att man måste (och vill) varva den om och om igen för att se till att pusselbitarna ordentligt faller på plats".
    – Critical Mass
""Fairytale Of Perversion" could be a gateway album to give the current generation a benchmark to aspire to…"
    – Eternal Terror
"…en intens og teknisk briljant hybrid, en livsfarlig kjøter som biter hardt fra seg" (5/6)
    – Adresseavisen.
"För dig som gillar thrash och gärna sådan av det tyngre slaget kan jag verkligen rekommendera detta".
    – Hallowed.
"Udover at kunne eksekvere både tekniske og mere simple riffs, byder Exeloume på nogle fantastiske guitarsoloer samt topklasse trommespil (der kommer op på niveau med Gene Hoglans arbejde på "Symbolic")" (90/100)
    – Heavymetal
"There are no weak moments here, nor things that could be done in a better way." (9/10)
    – Metal Guide.com

NINTH CIRCLE er fra Asker og spiller groovy thrash metal som henter inspirasjon fra alt fra black metal til stonerrock. Utnevnt av NRK Pyro til ett av deres nye norske favorittband. De ga ut EPen "Virgil" i 2008 etterfulgt av "Shores of Acheron" i 2010. 10. februar slippes Judecca, del I av bandets debutalbum/EP-trilogi, gjennom Black Flame Recordings/Indie Distribution.
Dette blir deres først turné, men de har bygget seg opp et rykte som et intenst og hardtslående liveband med opptredener på bl.a. Music of Mass Destruction, og en rekke konserter rundt omkring Norge.
http://www.ninthcircle.no

Andre om Ninth Circle:
«Ninth Circle: Perfekt metal fra Asker.»
    – Pyro, NRK P3
«Favoritt? Det var lett, for åpningsriffet på Blood God fikk meg til å nesten ville begå lovbrudd. Hadde jeg hatt et balltre under avspillingen, hadde et eller annet gått fløyten.» (7/10)
    – Yngve Jacobsen, heavymetal.no
«Ninth Circle var mildt sagt kveldens råeste. Minst mulig lys, og mest mulig hjerteskjærende brøl.»
    – Oppland Arbeiderblad
«Jævlig bra! Det var kortversjonen. Den lange er: Jævlig bra, nok en gang! Ninth Circle fra Asker fremfører dundrende ekstremmetal av høy klasse innen den genren som Pantera, Sepultura, Machine Head og Soulfly har satt sine merker på tidligere. Her har Norge nok et band å slite med altså. (Ikke at vi klager…)»
    – Scream Magazine
«Askerbandet Ninth Circle leverer umiskjennelig thrash/death av god kvalitet. Både låter og band sitter musikalsk akkurat der de skal, og de har skjønt at det må dynamikk til for å kunne framheve og skille elementene fra hverandre. Fet lyd er det jaggu også.»
    – Norwegian Rock Magazine
«… a heavy mix of "Cowboys From Hell" era Pantera. Early Metallica and some basic Sepultura influences in the vocal department which are all plus points for the band…Should be signed pronto!»
    – Imhotep.no webzine