BACKSTREET GIRLS – Oslo – Rockefeller

BACKSTREET GIRLS – Oslo – Rockefeller

Det er ikke et fullbooket rockefeller denne romhjulskvelden men det skulle det vise seg komme flere utover kvelden. Jeg ankommer Rockefeller litt sent så jeg får ikke med meg starten av første oppvarmingsband. Svenske Troublemakers, fra Gøteborg, har holdt det gående i 30 år. De som kan sin rock`n roll vet at Gøteborg har, siden 80-tallet hatt et stort punk-miljø. Troublemakers spiller 80-talls punk fra den "gamle skolen." Den tiden de spiller har de god kontakt med publikum men det virker som om det er liten respons fra publikum. Men likevel, etter min mening, gjør gøteborskene en bra gig.

Etter Troublemakers har gått av blir det en brå overgang fra punk til episk metal når Gabbathor entrer scena. Gabbathor spiller klassisk 80-talls metal. Ikke noe hår-metal-skvip men mer ala Judas Priest og Black Sabbath. Selv har jeg ikke hørt bandet før men de gir meg virkelig en utenomgjordisk doom-opplevelse. Imens Gabbathor holder på fylles det opp med flere mennesker så det er nok Backstreet Girls de fleste er kommet for å se.    

Etter å ha kommet tilbake på jorda fra Gabbathors svevende metal er det klart for Backstreet Girls. Vanligvis begynner backstreetgirls rett på sak men denne kvelden spilles Dovregubbens hall før de går på. På scena er det helt mørkt mens introen kjøres og det eneste man kan se er gloen fra røyken til Baarli. At det røykes mye (forskjellig) under en backstreetgirlskonsert er ikke uvanelig. Men hvem gidder å bry seg om røykeloven? Det er jo tross alt rock`n roll….. Etter introen kommer første låt som et nakkeskudd. Det er virkelig trøkk i gutta denne kvelden. Jeg har sett både bra og slitne backstreetgirls-gigs tidligere men dette er noe av de beste jeg har sett fra de gutta. Og Petter Baarlig skal ha mye av æren for det denne kvelden. Det virker som om han er i slaget i kveld for det blir mye soloer og sprell fra ham.

Backstreet Girls kjører en vanlig setliste i kveld. Faste låter som bla. Hirosjima shakin og Monster in my Caddilack blir spilt. Rundt midnatt går de av scena men publikum skriker etter mer. De kommer inn igjen og introduserer Honest Jhon Plain fra The Boys som gjesteartist, samt Åsmun fra The Åsmuns og Hardluck Street på gitar. De spiller en julesang med Honest Jhon Plain og etter at han har gått av går de rett på Dam That Man. Etter noen ekstra låter takker de for seg men publikum er ikke mette så de kommer tilbake etter ett minutt og drar noen flere låter. Bla. Walking Downtown. Men etter en time med ekstranummer går de av scena for godt.