BIGBANG med førjulskonsert i Trondheim (18/12)

BIGBANG med førjulskonsert i Trondheim (18/12)

Søndag 18. desember 2011 – Trondheim/Byscenen

 

 

BIGBANG

 

C.C. NOK 275/325

18 år leg plikt

 

Hva skal man si om Bigbang som ikke er sagt fra før? De er Norges beste liveband, har solgt vanvittig mange plater, har en hitparade nesten ingen kan gå dem i næringen på, og kommer til Byscenen for å rocke jula inn. Gjør deg klar for “Wild Bird”, “Girl In Oslo”, “Cigarette”… resten skal du få fylle ut selv. Her gjelder det å kjøpe billetter raskt!

Det fantes faktisk en tid hvor ikke Bigbang herjet studenthus og radiostasjoner over hele landet. Oslobandet har historie helt tilbake til 1992, da Øystein Greni, Christer Engen og Erik Tresselt startet bandet. Tre år seinere kom debutalbumet Waxed, som gruppa ga ut på eget plateselskap. I 1998 kom Electric Psalmbook – ei skive som står fjellstøtt i norsk rockehistorie i dag, men som Greni måtte selge Vespaen sin for å finansiere innspillingen til den gang da. Ingen plateselskaper ville gi ut skiva, og Bigbang var nesten en saga blott da de endelig slo gjennom på By:Larm i 1999. Warner signet bandet, Electric Psalmbook ble gitt ut på nytt – og resten er en eneste lang suksessfortelling.

14. februar kom låta Girl In Oslo – kanskje den største hiten i Norge hele det kommende tiåret. Fram til 2003 ga bandet ut to album og to EP-er samt en reutgivelse av Waxed, før en lang elektrisk/akustisk turné fant sted, og ble dokumentert i form av albumet/DVDen Radio Radio TV Sleep. Bigbang var på dette tidspunktet et av Norges aller største band, men valgte å avslutte kontrakten på Warner, som nå var fullbyrdet, og fortsette på Grenis eget label Grandsport Records. Her kom skiva Poetic Terrorism, en kjempesuksess! To år senere valgte likevel bandet å returnere til Warner, med albumet Too Much Yang.

Siden den gang har Bigbang gitt ut storselgende samleskive, egne releaser for andre markeder, samt ikke minst de to bunnsolide platene Edendale og sist Epic Scrap Metal. Bandet, etter å ha rullert gjennom fire bassister og fem trommeslagere, består nå av Olaf Olsen (trommer) og Nikolai Hængsle Eilertsen (bass) i tillegg til Greni i front; en lineup som av mange har blitt kalt Norges beste liveband. Og la gå, la oss kalle dem Norges beste plateband også. Ingen, i hvert fall svært få andre, kan vise til åtte så jevne fullengdere, og så mange kanonsterke enkeltlåter. Og ingen andre norske band får lov til å lage musikk sammen med Lissie.

Vel, nok prat. Finn fram denimjakka, rufs til håret, og gjør deg klar for å finne “the prettiest girl in O… Trondheim!” før du kjøper de siste julegavene i merch-sjappa og tar en velfortjent ferie.