MOTÖRHEAD – Oslo – Sentrum Scene

MOTÖRHEAD – Oslo – Sentrum Scene

To minutter etter ankomst på Sentrum Scene fyrer Jorn løs. Til oppvarming å være kan man neppe finne ett mer proft norsk band. Gutta gir jernet og klarer godt å få liv i kveldens publikum. Som eneste oppvarmings band kunne de godt fått litt lengre tid på scenen, men så var det jo Lemmy og co alle var kommet for denne kvelden. Både lys og lyd var tydelig redusert, som seg hør og bør for oppvarming, men det er synd at Landes vokal drukner litt til tider. Mannen får riktignok vist frem stemmen sin, men lyden var ikke optimal denne kvelden. Bandets utføring, på den annen side, var det lite å utsette på. Bandet spilte plettfritt og poserte breibeint og selvsikkert fra første sekund. Bandet trivdes tydelig på scenen, og det smittet over på publikum.

En halvtimes tid senere er det duket for nok en Motörhead konsert i tigerstaden. Sentrum scene er fylt til randen av det sedvanlige Motörhead publikummet. Bandet har jo alltid hatt sin egen gimmick og stil, og dette gjenspeiles i publikum og presse. I salen er det like mengder metalhuer, punkere og bikere.  Da Lemmy entrer tar det umiddelbart av til åpningslåten "Bomber". Deretter kom klassikerne som perler på en snor. "Damage Case", "Metropolis", "The Chase is Better Than the Catch", "The One to Sing the Blues", "Orgasmatron", "Ace of Spades", "Iron Fist", "Overkill" og "Killed by Death" er en samling som garantert tilfredstilte hver snute i lokalet.

Motörhead er kjent for å spille høyt, og kveldens konsert er intet unntak. Lyden går i feedback enkelte steder, men stort sett møtes publikum av en massiv lydvegg, anført av general Lemmys klassiske whiskystemme. I likhet med lyden var også lyssettingen massiv denne kvelden. Jeg har nok sett mer kreativ bruk av lys, men aldri i slike mengder. Bandet ble regelrett badet i fontener av rødt hvitt og blått. Om det var til ære for den norske fansen vites ikke, men at utrykket ble unikt er det liten tvil om. Motörhead kjører sitt stødige show, uten overraskelser, men lever også opp til forventningene. At Lemmy av og til sliter med stemmen kan man rett og slett ikke holde mot han. Mannen fyller 66 år på juleaften, og det finnes ingen 66 åringer som holder stilen og rocker hardere en han. Motörhead er som alltid… en opplevelse.

http://www.jornlande.com/
http://www.imotorhead.com/