TRIOSPHERE + GOAT THE HEAD på Blæst (25/11)

TRIOSPHERE + GOAT THE HEAD på Blæst (25/11)

Fredag 25. november 2011 – Trondheim/Blæst

 

TRIOSPHERE

+

GOAT THE HEAD

 

C.C. NOK 17+,-

20 år leg plikt

 

 

Fredag 25. november på Blæst møtes to av Trondheims metalliske korsfarere på samme scene for å gi hjembyen en solid dose TRØKK før året er omme. Kvelden vil garantert berike de musikalsk mottakelige blant oss med en hybrid av neandertalsk samtids-dødsmetall fremført av skikkelser man til daglig kun finner innrisset på hulevegger, og et moderne heavy-lokomotiv med godset fullt av håndplukkede inntrykk fra tungrockens høydepunkt, frontet av den lille konduktøren med den store stemmen. Dette blir med andre ord en kveld du ikke kan gå glipp av, kjøp billettene nå!

BLÆST: http://www.blaest.no/
TRIOSPHERE: http://www.thetriosphere.com/
GOAT THE HEAD: http://www.goat.as/

Og her kommer en grundigere presentasjon av kveldens attraksjoner, i tilfeldig rekkefølge:

triosphere-wacken-by-thomas-schlein.jpg
Photo: Thomas Schlein

 

TRIOSPHERE

Triosphere er et av Norges mest fremadstormende heavy metal-band, og kunne i år sees på verdens største metal-festival Wacken Open Air i Tyskland. De ga ut debut-albumet "Onwards" på Face Front Records oktober 2006, og har blitt kåret blant årets Topp 5 BESTE BAND i 2006-2009 av leserne til Norges ledende musikkblad Scream Magazine.

Tyske Rock Hard Magazine er et av Europas mest anerkjente forum for metal, og annonserte i april 2009 Triosphere som en av verdens 20 mest lovende nykommere innen metal. I august 2009 mottok "Onwards" prisen for "Best Metal Album 2009" av verdens største uavhengige musikkorganisasjon, amerikanske Just Plain Folks Music Organization, under sin årlige "JPF Awards 2009" i Nashville.

Den 28. mai 2010 slapp Triosphere sin andre skive, "The Road Less Travelled" på anerkjente AFM Records. Albumet har mottatt gjennomsnittlig score 9/10 av musikkanmeldere verden rundt, og terningkast 6 her hjemme i Scream Magazine.

Triosphere har turnert Norge to ganger sammen med legendariske W.A.S.P. og gjort fem Europaturneer sammen med artister som Arch Enemy, Destruction, Sonata Artica, Kamelot, Crimson Glory, W.A.S.P. og Jorn.

GtH_11.jpg

 

GOAT THE HEAD

Goat the Head er verdens fremste eksponent for Contemporary Primal Caveman Death Metal. En sjanger som i andre ordelag kan beskrives som spontan og groovy ekstrem-metal lagd med mer hjerte enn hjerne. Dette fremføres med en overflod av intensitet, underholdning og ærlighet, hvor man kan oppleve relativt velutviklede musikanter spille helt på grensen av egen evne.

Bandet består av Per Spjøtvold på vokal og keytar, Ketil Laugtug Sæther (ex-Lumsk) på gitar, Kenneth Kapstad (Motorpsycho/Monolithic/Thorns/hundre andre band) på trommer og Trond Frønes (ex-Cadillac/hundre andre band) på bass.

To full-lengdes album, én EP og én syvtommer er noe av det bandet har å vise til siden tilblivelsen. I tillegg kan man nevne en prisnominert, episk kult-musikkvideo, turnering i Storbritannia med 1349, en vanvittig boksering-konsert i London, representering av norsk metal i Texas, turnering i Norden med Nile og utallige konserter og festivalopptredener, alle like minnerike som enestående.

Den finske fløtepusen Vile Valo fra HIM ytret følgende da han så Goat the Head live for første gang: «It felt like watching the Animal Planet with a chainsaw gaffa-taped to my head»! Den 25 November kan du stå foran scenen på Blæst med akkurat samme følelse samtidig som metalliske endorfiner raser gjennom kroppen!