SAGA – Oslo – Rockefeller

SAGA – Oslo – Rockefeller

Det skulle ta hele fem år men endelig var tiden kommet for en ny konsert med SAGA på Rockefeller. Etter at Michael Sadler forlot bandet han var med på å starte var det en gledelig nyhet når det i januar 2011 ble kjent han er tilbake. Det tok heldigvis ikke veldig lang tid før de returnerte til Oslo for å gjennomføre den første konserten siden 2006. Det ble mange år med venting, heldigvis var ikke ventetiden forgjeves.

Michael Sadler er en fantastisk frontmann som er kontaktsøkende og vet hva som må gjøres for å fyre opp publikum. Han dominerer scenen og er blant de beste frontmennene jeg har sett. Han viser en genuin glede og entusiasme som jeg sjelden har opplevd. Resten av bandet må også nevnes, for de viser en spilleglede, motivasjon og entusiasme som alltid er imponerende å overvære. For band som har vært aktive i så mange år er det lett å falle tilbake på gamle rutiner og bli en skygge av seg selv, men det er en felle de ikke var i nærheten av denne kvelden.

Gamle klassikere kom som perler på en snor og ble fremført av et band som er i toppform. Første sang ble besvart med stor applaus og entusiasme, som gjentok seg etter hver eneste sang. Da de forlot scenen etter "Don’t Be Late" var det tydelig at publikum ønsket mer og det var nærmest trampklapping før de kom tilbake for å avslutte med "Wind Him Up" og"Conversations".

Det eneste som manglet denne kvelden var en lydtekniker som gjorde jobben sin. For all del, lyden var godkjent, men de hadde fortjent bedre. Vokalen til Michael Sadler og gitaren til Ian Crichton forsvant dessverre litt i lydbildet noen ganger. Dominerende ble også de dype tonene fra synthen til Jim Crichton.

Til tross for at lydteknikeren burde gjort en bedre jobb ble det en festaften. Jeg er imponert og gleder meg til neste konsert.

Setlist:
Intro
Out Of The Shadows
Careful Where You Step
How Long
On The Loose
Ice Nice
You’re Not Alone
The Runaway
3/4 Medley
Framed
Time’s Up
Scratching the Surface
The Flyer
The Pitchman
Humble Stance
Don’t Be Late
Wind Him Up
Conversations