THE CARBURETORS spiller i Drammen på lørdag (5/11)

THE CARBURETORS spiller i Drammen på lørdag (5/11)

Lørdag 5. november 2011 – Drammen/Buddy

 

THE CARBURETORS

+

BARBED WIRE

 

C.C. NOK 200,-

18 år leg plikt

 

Rock’n’roll skal være svett og bredbeint, og ingen svetter mer og har bredere beinføring enn The Carburetors. Oslobandet – som har holdt det gående med sin "Fast Forward Rock’n’Roll" siden 2001 – er det sikreste livekortet den norske rockescenen kan spille, da kvintetten garantert leverer heftig show hver gang en scene inntas.
Med en bunnsolid rytmeseksjon i trommis Chris Nitro og bassist King O’Men er fundamentet lagt, og i rytmegitarist Kai Kidd har bandet en showmann du aldri vet hvor i salen du finner. Stian Krogh på sin side drar soloer inspirert av de klassiske tungrockgitaristene, mens vokalist Eddie Guz snerrer ut tekster om damer og biler som om dette er alt som betyr noe.
The Carburetors har en rekke plateutgivelser bak seg. Enkelte av gutta lider selv av samlemani, og har latt dette inspirere til utgivelsen av flere vinylsingler (selvfølgelig i et fargerikt utvalg) innimellom bandets fullengdere. Den første singelen, "Burning Rubber", så dagens lys i 2001, og i 2004 albumdebuterte gutta med "Pain Is Temporary – Glory Is Forever". Med det nådde også bandets miks av blant andre Motörhead, Kiss og Judas Priest, ispedd en solid dose rockabilly, ut til et større publikum, og bandet har nå godt over 300 konserter på baken.
Flere vinylsingler fulgte debutalbumet før The Carburetors i 2006 slapp oppfølgeren "Loud Enough To Raise The Dead", en tittel som ikke kan sies å være annet enn en beskrivelse av bandets musikalske uttrykk. Andrealbumet ble fulgt opp av mer turnering, deriblant flere turer til Tyskland. Dette resulterte i liveplata "Live – Wild At Heart", innspilt på legendariske Wild At Heart i Berlin.
Ingen scener er for store for The Carburetors og bandet har i tillegg til Tyskland spilt i blant annet Spania, Russland, Tsjekkia, Slovakia og Østerrike, der de for øvrig delte scene med heltene i Judas Priest. Videre har bandet vært oppvarmere for både Mötley Crüe og Deep Purple i Oslo Spektrum, i tillegg til siden 2004 å ha vært John Dees faste husband siste lørdag før jul og 16. mai. Bandet har også spilt på flere av de store festivalscenene i Europa, blant annet With Full Force.
Nysignert platekontrakt med "I Hate People Records" og publiseringkontrakt med Universal har resultert i den relativt ferske "best of"-plata " Rock’n’Roll Forever" – der bandet har nyinnspilt sine beste låter, og krydra litt ekstra med noe nytt stoff – i bagasjen, og atter en gang er det garantert at beinføringa er bred, pyroen smeller og at svetten siler både på scenen og i salen.

Barbed Wire stiller som support og dermed har vi TO knallsterke Rock and Roll band på tapeten denne kvelden.

Barbed Wire er et kompromissløst rock`n`roll band med forankring i de trønderske skoger. Bandet svir av samme sjanger som AC/DC, Motorhead & Ramones, og det hersker ingen tvil om at Barbed Wire er potensielle konsertfavoritter med sine sterke karakterer, spilleglede og sitt energiske sceneshow
Tøff-i-trynet mentaliteten er til å ta og føle på fra det øyeblikket showet sparkes i gang. Ingen som påstår å like vaskeekte rock`n`roll vil noen gang finne noe å utsette på denne bandkonstellasjonen. Selv om bandet ikke har eksistert siden Lemmy var i puberteten så har medlemmene lang og heftig fartstid i andre konstellasjoner av samme kaliber – dog ikke så heftig som Barbed Wire.
I skrivende stund er Barbed Wire i full gang med sin tredje plate som er spilt inn hos Ronni Le tekrø`s legendariske studio på Toten"
BORN TO ROCK & gasen i botten m/. Skiva er forventet ute i butikken i løpet av oktober