HONNINGBARNA bekreftet til Eurosonic 2012

HONNINGBARNA bekreftet til Eurosonic 2012

 
Cellopunk-tenåringene Honningbarna fra Kristiansand er bekreftet til Eurosonic 2012 i Groningen.
 
Honningbarna_Pstereo.jpg
Foto: Erlend Lånke Solbu
 

Bandet som har gjort kometkarriere i Norge i 2011 og spilt over 20 festivalkonserter denne sommeren, ble kort tid etter sitt suksess-ritt på årets by:Larm bekreftet til flere toneangivende utenlandske festivaler – Roskilde, SPOT, Reeperbahn og Iceland Airwaves. Nå står altså Europas største showcase-festival for tur, stedet der bl.a. et annet norskspråklig rockeband Kaizers Orchestra hadde sitt store europeiske gjennombrudd i 2003.

 

– Amsterdam og de mørkeblå familiefedrene sitrer etter pønk fra slyngler, så dette var egentlig ikke overraskende, fremfører bandets frontmann Edvard Valberg om nyheten, før han smilende tilføyer:

– Neida, alvorlig talt så er dette en kjempesjanse. Å spille på Europas største showcasefestival er åpenbart noe vi er umåtelig gira på, og som vi er veldig takknemlige for.

Offenliggjøringen kommer kort tid før bandets album blir sluppet i Nord-Europa (GSA/Benelux) 11. november, og kunne ifølge bandets manager Louis Holbrook ikke passet bedre:

– Nå som vi skal satse hardt på konserter i Europa i 2012 kommer dette som kallet. Ikke bare styrker det bandets posisjon kun å være på plakaten på festivalen, men det er også en essensiell plass å få eksponert bandet for viktige samarbeidspartnere – "alle" er jo tilstede på Eurosonic. Vi vet at det er med live-konserter vi må bygge opp den europeiske fan-basen i Europa, og "bransjefolka" er intet unntak fra regelen; Honningbarna er et band man først og fremst må oppleve live for å oppfatte hvilke særegenheter og energier som ligger i bandet, sier han.

Honningbarna spiller på det legendariske spillestedet Vera fredag 13. januar kl 23:45, og kan før den tid oppleves følgende steder:

2.11 – Chateau Neuf, Oslo
4.11 – Haugarock, Tønsberg (u/18)
5.11 – RIP / Kulturnatta, Porsgrunn (dobbeltkonsert, over og under 18)
10.11 – Huset Ungdomsklubb, Molde (u/18)
11.11 – Huset, Ålesund (u/18)
17.11 – Hydranten, Hamar (u/18)
18.11 – Studentersamfunnet / Ungdomshuset, Ås  (dobbeltkonsert, over og under 18)
26.11 – Sticky Fingers, Göteborg SE
1.12 – Templet, Lyngby DK
2.12 – Studenterhuset, Aalborg DK
3.12 – Vega, København DK