KATZENJAMMER spiller på Byscenen i Trondheim (22/10)

KATZENJAMMER spiller på Byscenen i Trondheim (22/10)

Lørdag 22. oktober 2011 – Trondheim/Byscenen

 

KATZENJAMMER

+

LUCKY LIPS

 

C.C. NOK 250 + avgift

18 år leg plikt

 

 

 

Katzenjammer blåste inn over den norske, eh…. balkan-sump-blues-balalaikabass-karneval-knirkepop-scenen i 2008, ga ut den spellemannsprisnominerte plata Le Pop, spilte høyt og lavt en lang sommer, solgte ut Rockefeller, og forsvant. Nå er de endelig tilbake med ny plate!

De fire Oslo-jentene har siden 2009 spilt hundrevis av konserter rundt om i verden – fra Eurosonic i Nederland via South By South West i Austin, til Lovebox og Glastonbury i England. I USA har de spilt på Bonnaroo, spesialinvitert av Talking Heads´ David Byrne og vært innom verdens største musikkfestival, Summerfest i Milwaukee. De har vært i Moskva og Murmansk, underholdt for NYPD på The Gramercy i New York, og turnert opp og ned i Europa mange, mange ganger.

Hver gang Katzenjammer spiller i Groningen, Berlin, Hamburg eller Stuttgart dukker det opp flere folk – Facebooksiden deres passerte nylig 30 000 entusiastiske og aktive likere, og mange datoer på den kommende turneen i november er allerede utsolgt, de fleste av dem på spillesteder som tar 2-3000 betalende.

Katzenjammerne beviser teorien om hva som skjer med et band som må ut og vinne publikum over på sin side kveld etter kveld, i by etter by – man blir veldig, veldig flink til det man holder på med.
Marianne, Solveig, Anne Marit og Turid bytter på å spille til sammen 29 forskjellige instrumenter (ofte to-tre samtidig) og alle synger – sammen og hver for seg. Det er som å ramle inn på Det Musikalske Roterommet, der biter og snutter fra hele kloden smeltes ubesværet sammen til noe som er unikt Katzenjammersk – ofte morsomt, underholdende, engasjerende og groovy, og noen ganger bare rygg-frysende vakkert.

Jentene har på en eller annen måte funnet tid midt oppe i all turnevirksomheten til å gjøre ferdig sitt album nummer to, A Kiss Before You Go. Det er, som debutplata, produsert av Kåre Vestrheim og Mike Hartung, og slippes i Norge 30. september. Begivenheten feires ettertrykkelig på Sentrum Scene i Oslo 7. oktober og på Verftet i Bergen dagen etter.

"The best gig of my time at Glastonbury!" – Steve Lamacq, BBC

 

www.katzenjammer.no
www.facebook.com/katzenjammerne
www.twitter.com/katzenjammers