SANDMARX – Moderne hardrock

SANDMARX – Moderne hardrock

Eternal Terror skribent Sandra Edvardsen Gjerd har tatt en prat med det bergensbaserte bandet SandmarX og etter som dette handler om et relativt ferskt band, lar vi dette være det aller første intervjuet i vår nye serie med "nye" band. Denne serien har vi kalt The Debutant Series.

Vi i SandmarX kaller oss selv et moderne hardrock band, inspirert av hardrocken på 80-tallet og band som Guns n’ Roses, Skid Row, men med moderne trekk fra blant andre Avenged Sevenfold. Vi har hørt at vokalisten Sandra er en blanding av Joan Jett og Doro fra Warlock, mens gitaristen Marcus en mix av Slash og George Lynch m.m ;D
Da Sandra og Marcus møttes i 2005, hadde Marcus aldri tatt i en gitar før, men ble etterhvert motivert til å begynne da han så Sandra spille med sitt daværende band. Han begynte å øve flere timer hver dag og i 2009 flyttet de sammen til Bergen og bestemte seg for å finne andre musikere å starte band med. De fant Andreas. I begynnelsen hadde vi annen trommis og bassist, og vi har merket at en god rockebassist er j….. vanskelig å få tak i! Så bassister er noe som har kommet og gått… men nå har vi Odd (Han heter egentlig Kjell, men vi kaller han Odd fordi han ligner på Odd Norstoga), og han lager virkelig den gode stemningen i bandet! For ikke lenge sida flyttet Jørgen til Bergen helt tilfeldig, og så at vi trengte trommis og øvde som faen på låtene våre for å bli med i bandet! 😛 Vi mener egentlig ingenting er tilfeldig, for etter at Jørgen startet i bandet, har ting gått bedre enn noen gang og vi har det så fett sammen i bandet både på øving og ellers!

Sandmarx_2.jpg

Hvordan vil dere selv beskrive musikken dere lager?

Hver sang har en mening. Det er ikke sånn at vi bare skriver rølpesanger om alt og ingenting. Grunnen til at vi skriver sanger er for å få ut følelser og tanker… Høres gay ut, men det er sant. Alle har følelser de trenger å få ut, noen gjør det gjennom dans, kunst, eller maleri, vi gjør det gjennom musikken. Mange av tekstene har også handlinger som mange vil kjenne seg igjen i. Vi har selvfølgelig noen sanger som handler om festing og å ha det gøy, som Jack som ligger ute på Youtube og skal spilles inn i studio i november, eller Mad Kate som er skrevet spesielt til vår første fan. I tillegg har vi også f.eks I Know You Cry, en rolig ballade som ble skrevet til en venninne som mista faren. I Wannabe rockstar og Rock n’ roll aint easy gjør vi litt narr av rap og hip hop, uten å mene noe spesielt vondt, rap kan være kult, men vi er lei av artister og rappere som kaller seg eller sangene sine for rockstars når de er rapstars…

Hva inspirerer dere?

«Inspirasjon kan dukke opp når som helst og hvor som helst. For eksempel kan det plutselig rulle inn en bra tekst i hodet mitt mens jeg går ute eller snakker med andre osv. Av erfaring må jeg da skrive ned ideen med en gang så jeg ikke glemmer det, uansett om jeg rett før å sovne eller er midt i en samtale, jeg tar fram mobilen eller et ark… Det er kjipt å ha en dødsbra ide til neste hit, også glemmer jeg den dagen etter ;)» – Sandra. Det samme gjelder fete riff. Vi spiller de inn på dataen eller mobilen så det ikke blir glemt, så bygger vi sangen videre derfra. Marcus forteller ofte han har laget et kult riff, også tar han fram pc’n i stedet for gitaren! Det er bra vi lever i 2011 så vi har alle de teknologiske mulighetene. Det er vanskelig å sette seg ned og skrive en fantastisk bra sang på kommando.

Hva mener dere er høydepunktet for SandmarX’ karriere så langt?

I sommer var vi på en liten turné i England, det var så utrolig kult! Vi bodde på dét flotte og moderne hotellet med diger stue og balkong! Konsertene gikk strålende, og tilbakemeldingene fra både publikum og arrangører var at de gjerne ville ha oss tilbake! Sykt fett med slik feedback. I tillegg er jo whiskey’n også litt billigere i England enn i Norge, så vi koste oss veldig og følte oss virkelig som rockstars! Men de andre bandene ville ha oss med på en gig til i London før vi dro hjem, så Andreas ordnet flybillettene, men vi hadde ikke råd eller tid til å finne noe sted å bo så vi trasket rundt i London med alt utstyret vårt hele natten til vi skulle på flyet neste morgen. Flyturen ble litt klein når et bandmedlem presterte å spy midt iblant et kristent barnekirkekor på vei hjem. De var snill å ga bort en våtserviett da.
Vi har hatt mange andre giger også som har satt sine spor, blant annet turen til Stavanger og Jevnaker, Losten i august eller festplassen i Bergen hvor vi spilte med blant andre Razika, Major Parkinson, Casiokids og Erase. Det er så konge å spille ute i nydelig vær for et gira publikum!

Det er vanskelig å si direkte hvilken konsert som var best og hvilken som var verst, men jeg tror vi alle er enige i at Emergenza som var nå nettopp var ganske kult. Masse folk som digget å være der og tok helt av! Det er så mye bedre med 40 stk som står helt framme og er helt med enn 1000 som står og kjeder seg… Vi prøver jo å lage et awesome show på hver konsert, men vi kan ikke skjule at det er lettere hvis publikum viser at de også koser seg! Sånn er det jo med det meste i verden. Vi elsker fansen vår og vil gi dem et forrykende show hver gang, og det er virkelig gøy når vi gjør det og vi ser at de også digger det!

Sandmarx_3.jpg

De aller fleste band har et par merkelige hendelser bak seg…

Vi har ikke bare vært heldige, vi har hatt noen merkelige hendelser også… På vår aller første konsert greide vi å nesten tenne på backstage ved et uhell, og på vei hjem vraket vi bilen! Det som skjedde backstage var at Marcus oppdaget at plekterne hans brant som et helvete, og lekte med de og te-lys. Så overbeviste han en av vaktene om at de også skulle prøve, men han klarte å tenne på en duk. Marcus helte pepsi over og reddet hele situasjonen, men sånn så ikke arrangørene på det!:P På vei hjem klarte vi altså å falle av en bro med bilen, lande på siden og rulle over på hodet. Scary shit! Alle kom fra det uten store skader da. Use your seatbelt kids!

Hvordan ser den nærmeste tiden ut for dere?

Ettersom første runde i Emergenza gikk bra, så gikk vi jo videre til semi-finalen hvor vi da spiller 21. oktober, 21.30 på Garage i Bergen. Vi håper at det kommer mange da også som vil se oss og støtte oss, og sende oss videre til finalen!:D Men derfra er det dessverre dommere som bestemmer hvem som går til Oslo, og når dommere bestemmer blir det som regel ikke oss de velger av en eller annen grunn…:P Vi tror dommere er litt seige med sær musikksmak…
Vi skulle også varme opp for det svenske hardrockbandet Hardcore Superstar på The Untouchables Hard Rock Club i November, men konserten ble dessverre avlyst. Så i stedet går vi i studio og spiller inn noen nye låter! Og den 31.oktober legger vi ut en helt ny Halloween-sang med en fet, morsom musikkvideo til! Hadde det sykt fett da vi filmet den! Vi kommer til å legge den ut på Youtube channelen vår, Sandmarxtube, hvor vi også har andre covers og videoer ute. Vi har også en facebook side, hvor vi alltid holder fansen oppdatert, så det er bare å sjekke ut den óg.

Hva ønsker dere å oppnå med SandmarX?

I framtiden tenker vi å fortsette med musikk så langt vi kan og får mulighet til. Vi legger ikke skjul på at det er en drøm å kunne leve av musikken, men vi er også klar over at veien dit er lang og hard. (That’s what she said -Marcus).

Sjekk ut SandmarX i Emergenza semifinale på Garage i Bergen, i kveld fredag 21. oktober kl 21:30!

 

http://www.myspace.com/sandmarx/