SIVERT HØYEM på Samfundet (18/10)

SIVERT HØYEM på Samfundet (18/10)

Tirsdag 18. oktober 2011 – Trondheim/Samfundet – Storsalen

 

UKA 11

 

SIVERT HØYEM

 

KONSERTEN ER UTSOLGT

 

18 år leg plikt

 

 

I forbindelse med utgivelsen av hans fjerde studioalbum som soloartist, drar sortlendingen med band ut på en omfattende turné i høst. 18. oktober – på 85-årsdagen til rockpioneren Chuck Berry – fyller han Storsalen med majestetiske toner når han inntar Samfundets storscene. Kom og la deg trollbinde av en baryton i verdensklasse.

Høyems forrige album ble spilt inn med analogt utstyr på en hytte i fjellet. Det ble sluppet i 2009, og terningkastene han fikk for det var av typen som ville fått deg veldig langt i Ludo. Forventningene til neste utgivelse er naturlig nok høye; man regner med at en av landets fremste musikere vil levere atter en gang. Hans unike evne til å kombinere dyp melankoli med stødig og mer lettfordøyelig folkrock har gjort musikken hans enkel å absorbere, ikke bare i Norge, men også på internasjonal basis. Særlig de siste årene har han begynt å benytte sin solokarriere til å få utløp for den rocken han ikke lenger får spilt med Madrugada. Og det funker så til de grader. Nesten ungdommelige riff forenes med en melodisk nerve som få andre klarer å skape.

Sivert Høyem spilte den 21. august sammen med Kringkastingsorkesteret og Ane Brun i forbindelse med den nasjonale minnesseremonien på NRK. Se den vakre versjonen av "Everybody Hurts" her.

Den 18. oktober er altså datoen. Sivert Høyems mektige stemme vil ta tak i deg, holde deg fast og ikke slippe taket før den siste grasiøse lydbølgen omsider finner veien ut av det runde, røde. Billettsalget starter 16. august. Dette blir stort.

 

UKA_12_banner.jpg