LIKE RATS FROM A SINKING SHIP legger inn årene

LIKE RATS FROM A SINKING SHIP legger inn årene

Like Rats From A Sinking Ship (2007-2011)

Nord-Norske Like Rats A Sinking Ship har i flere år blitt pekt på som et av landets desidert mest interessante og sjangerknusende hardcoreband. Bandet relokaliserte seg tidlig i Trondheim, en by som har omfavnet bandet i det fulle og sett på de som det desidert viktigste hardcorebandet fra Trondheimsmiljøet på mange år. Også utenfor landgrensene har bandet gjort seg bemerket, noe som blant annet førtetil at produsentlegenden Alex Newport (At The Drive In, Mars Volta, The Locust, Fugde Tunnel) produserte bandets eneste fullengder som ble sluppet 1. april 2011 med tittelen"We Get Along Like A House On Fire".

Albumet mottok strålende kritikker både i Norge og utlandet til tross for en totalt kompromissløs produksjon, og solgte ut sitt førsteopplag på kort tid. Bandet har siden plateslippet turnert både Norge, Norden og Europa i egne runder.Nye turneer i Europa og USA var under planlegging,men så viste det seg at det man trodde var en begynnelse, skulle være slutten på det hele.

Like Rats From A Sinking Ship har brent hardt for musikken sin, og de har brent kruttet så hardt og fort at de mistet pusten underveis, likt så mange hardcoreband tidligere og har gjort. De har inspirert mange musikkelskere og musikere på veien for sin kompromissløse tilnærming til egen musikk og sitt virke som band. De kommer til å bli savnet hardt.

 

Avskjedsturneen ser slik ut:

14.10.11 Bodø – Dama Di
18.10.11 Narvik – Verdensteateret AA
19.10.11 Sortland – Øvingsrommet AA
20.10.11 Tromsø – Tvibit AA
20.10.11 Tromsø – Bastard
21.10.11 Alta – UKA
26.10.11 Oslo – Internasjonalen
27.10.11 Arna – Ådnahall AA
28.10.11 Haugesund – HKV
29.10.11 Bergen – Hulen
10.11.11 Røros – Ungdommens Hus AA
11.11.11 Ålesund – Vega
12.11.11 Trondheim – Samfundet
18.11.11 Namsos – Lagré AA

AA= All Ages

 

Her er en avskjedshilsen fra bandet:

 

LikeRats_logo.jpg

 

(2007-2011)

Alle historier har en begynnelse. Vår historie som band begynte sommeren 2007 da vi tre samlet oss for å skrive vår første EP. Etter fire år, utallige konserter over hele Europa, tonnevis av gode minner, og utgivelsen av vår første full-lengder, har historien vår kommet til en slutt.

Ambisjonene har forandret seg, det meste av spenningen og moroa har forlatt prosjektet, og vi har vokst i ulike retninger. Dette er ikke verdens undergang. Dette betyr ikke at vi slutter med musikk for godt. Dette er bare et punktum for Like Rats.

Før vi går videre til andre ting, gjør vi en siste Norgesturné i oktober/november. Vi har trykket We Get Along Like A House On Fire på vinyl til denne siste runden, begrenset til 300 håndnummererte eksemplarer. Håper vi sees en siste gang!

 

Kjærleik,

Like Rats