BACKSTREET GIRLS – Trondheim (RockHeimkunnskap) – Rockheim

BACKSTREET GIRLS – Trondheim (RockHeimkunnskap) – Rockheim

Jeg må innrømme at jeg var noe skeptisk da jeg valset inn på Rockheim tirsdag kveld for å få med meg Backstreet Girls-utgaven av RockHeimkunnskap, og her jeg sitter noen dager senere er jeg fremdeles ikke helt overbevist. Første del besto av historiefortelling og spørsmål vedrørende bandets historie, noe som i og for seg var greit nok, til tross for at det kanskje ble litt mye snøvling og snakking i munnen på hverandre fra bandets side. Noen interessante historier ble det, men sitter litt igjen med en følelse av at den seansen kanskje hadde gjort seg noe bedre i et redigert opptak. Men nok det.

Rockheimkunnskap_BGG_1.JPG
Foto: Silje Stenkløv

Etter en liten pause var det så klart for det jeg hadde gledet meg mest til denne kvelden, nemlig konserten, og det var her min skepsis viste seg å være velbegrunnet. For selv om bandet gjorde jobben til de grader på scenen, blir det tamt i salen en tirsdags kveld når klientellet i all hovedsak virker til å bestå av personer som har vært på jobb og som skal tidlig opp igjen neste morgen. Mistenker også at det relativt slappe publikumet var årsaken til at en tydelig irritert vokalist stormet av scenen etter siste låt. Hadde kanskje vært en idé å flytte arrangementet til en fredag for å få mer litt mer liv, men slik som konserthøsten i Trondheim ser ut betyr jo det garantert kræsj.

Rockheimkunnskap_BGG_2.JPG
Foto: Silje Stenkløv

Det viktigste var at bandet gjorde en bra jobb, alt annet til tross. Skal ikke skryte på meg å annet enn en relativt beskjeden kunnskap til bandets diskografi, men om hukommelsen ikke har sviktet helt var det låter fra hele bandets karriere, samt noe jeg mener var en Ramones-cover. En helt ok kveld, med andre ord, til tross for at det var tirsdag.

Det som dog må nevnes i en sådan sammenheng er konsertlokalet. Et realtivt lite og beskjedent rom, men for en lyd. Og med en så høy scene skal det litt til før en ikke ser hva som foregår. For oss som er over gjennomsnittet interessert i god lyd er dette alene nesten nok til å glede seg til neste konsert.

RockHeimkunnskap 22.09.2011 – AUNT MARY