TORCH erobrer India

TORCH erobrer India

Torch erobrer India

Som Rikskonsertene tidligere har annonsert skal Torch spille med det indiske heavy metal-bandet Undying Inc når de kommer til Norge (PM fra Rikskonsertene vedlagt), men dette er bare starten på eventyret for Torch.

Vi har nå gleden av å offentliggjøre at Torch skal være en del av indiske Pubrockfest, en indisk klubbturné i 17 byer for all mulig musikk. Trønderne skal foreløpig være med på 6 av disse konsertene, da på arrangementene som er rene metalkonserter. Torch vil her spille med indiske band som er kjent som kremen av indisk metal. – deriblant også nevnte Undying Inc. (Merk: Årets metalalbum i India i 2010).

Denne turnéen er, i motsetning til norgeskonsertene, ikke i regi av Rikskonsertene.

Torch1_Foto_Haakon Garvin.jpg
Foto: Håkon Garvin
 

Første konsert for Torch sin del holdes i Bangalore den 13. oktober, altså bare noen få dager etter konsertene med Undying Inc i Norge. Siste konsert holdes i New Delhi den 19. oktober.

I tillegg kan det nevnes at Torch figurer på forsiden av Rock Street Journal, Indias største rockemagasin, siste utgave. (Se forsiden under)

"Vi gleder oss veldig til å få oppleve India. Ingen av oss har vært der før, så det blir en stor reiseopplevelse for oss kulturelt sett, men ikke minst sjansen til å få presentere musikken vår for et helt nytt land og musikkscene er veldig belønnende. Vi håper vi får god respons fra det indiske metallpublikummet!" sier Torch i en kommentar.

Torch slapp nylig albumet "A New Beginning" til strålende kritikker, og albumet var for kort tid siden helt oppe på 10. plass på VG-lista.

I et intervju med Eternal Terror sier bandets gitarist Ola Pettersen følgende om "A New Beginning": Jeg mener denne utgivelsen er mer moden og gjennomført enn debuten. Det er større forskjeller mellom topp og bunn, når det er hardt er det fullt øs og når det er rolig er det rolig. Føler også at låtene står bedre til hverandre og hvert spor har sin egen identitet, samtidig som plata følger en rød tråd.
Lydbildet på den nye plata er også mye bedre. Vi fikk akkurat den organiske, naturlige lyden vi håpet på, og er veldig fornøyd med det.

Dette intervjuet vil bli publisert torsdag 13. oktober her på www.eternal-terror.com