GRAVEYARD og NINE BELOW ZERO på Tribute i helga

GRAVEYARD og NINE BELOW ZERO på Tribute i helga

Fredag 7 Okt:

Graveyard (S)

+
Spirits Of The Dead

Svenske Graveyard ble dannet i 2006 av Joakim Nilsson, Rikard Edlund, Axel Sjøberg og Truls Mørck. Både Joakim Nilsson og Rikard Edlund, spillte i Norrsken, doombandet som bl.a huset Magnus Pelander som senere dannet Witchcraft, Pelander har spillt tidligere på Tribute både med Witchcraft og som soloartist.

Graveyards debutplate kom i 2007 til gode kritikker, men det tok skikkelig av da bandet våren 2011 lanserte "Hisingen Blues", platen gikk rett inn på de svenske listene og toppet en periode disse.
Supportjobb for Iron Maiden ble det også og en veldig suksessrik turné fulgte. Graveyard er et av de mest spennende band Sverige kan oppdrive idag, deres blanding av tungrock, blues og folk er enestående i sitt slag.

En kritiker uttalte etter Hisingen Blues-platen at 70tallet aldri hadde hørt så kult ut!
Det blir utrolig kjekt å kunne invitere Graveyard til Sandnes, dette blir nok en kveld du ikke vil gå glipp av.

Spirits of the Dead er en oslobasert kvartett der medlemmene har bakgrunn i såpass forskjellige band som Euroboys, Einherjer, Dharma og Årabrot – fellesnevneren for disse folka er kjærligheten til det sene 60-tallets psykedelia og folk og den tunge delen av rocken fra 70-tallet. "Vestnorsk psykedelisk stoner-folkrock" kaller de brygget og vi kan legge til at de også har evnen til å lage både fete riff og gode låter som hever dette høyt i konkurransen med band som f.eks. Black Mountain.

Dørene åpner 20:00
Konsertstart 21:30
CC: 200/150 (medl.)
Aldersgrense 18 år

 

 

Lørdag 8 Okt.

Nine Below Zero (UK)

 
Nine Below Zero er et av de legendariske engelske bluesorkesterene, som sammen med band som Eddie & The Hot Rods og Dr.Feelgood gjorde stor suksess på pubene i England på slutten av 70 tallet. Blandingen av rythm and blues forenet med punkens energi gjorde disse bandene til rene energibomber som detonerte på klubbene, og gjorde blaserte folk som Eric Clapton, Ray Davies etc stumme av beundring.

Nine Below Zero ble startet av Dennis Greaves og Mark Feltham i 1977, og etter noen singler kom debut platen Live At The Marquee i 1980, og hvilket album det ble! En energibombe av dimensjoner!!! Denne platen sikret dem supportjobber for The Who, Kinks og Eric Clapton. Senere skulle turneer med både Sting og Gary Moore følge.

Glyn Johns som har produsert en rekke album, deriblant både The Who og The Clash, produserte den første rene studioplaten deres, som gjorde det godt på de Britiske listene. I 1990 sluttet Gerry McAvoy og Brendan O`Neill i Rory Gallagher Band og ble rytmeseksjonen til Nine Below Zero. Senere har de turnert verden over, og er et av de hardest arbeidende band innen sjangeren!

Lørdag 8. oktober står de på scenen på Tribute der det kommer til å bli en festkveld av dimensjoner.

Dørene åpner 20:00
CC: 350/300 (medl.)
Aldersgrense 18 år
arr: Sandnes Rockeklubb
sted: Tribute

 

Billetter ligger ute på Billettservice, så løp å kjøp!

Medlemmer kan kjøpe billetter på Sandnes Kulturhus. Husk å ta med medlemskort og legitimasjon!