BARE EGIL BAND – Lørenskog – Lørenskog Hus

BARE EGIL BAND – Lørenskog – Lørenskog Hus

I forbindelse med sin turne, og kommende NRK-serie, «Bare Egil Band på kryss og tvers» tok Bare Egil Band (denne gang med band, så egentlig Ikke Bare Bare Egil Band Band) turen til Lørenskog hus. Fyren var like gæren som alltid, og spilte både gamle kjente låter og nye og ukjente låter.

Bandet MarOder, (med blant annet Aslag Guttormsgaard som kjent fra band som Hurra Torpedo og Black Debbath), fikk oppgaven å varme opp publikummet, selv om bandet nok passer bedre om det motsatte. Trioen, bestående av gitarist/vokalist, trommis og organist/trombonist, beskreiv musikken sin som psykedelisk slow rock, en nokså passende beskrivelse. Lyden var knall og bandet var tight og fengende. Et lite minus var at vokalen blei litt borte, en hørte den, men klarte ikke å tyde orda. Men helt klart et artig band som det blir spennende å høre mer fra.

På denne turneen har Bare Egil Band bedt arrangørene komme med ønsker på coverlåter og i tillegg får de med en lokal musiker på et eller annet instrument. Arrangørens ønskelåter var denne gang Queens Who wants to live forever og Jan Teigens Optimist, og det må ha vært tidenes mest pessimistiske versjon av Optimist. Etter dette satte han igang å fortelle om hva som er galt med kommunen Lørenskog og ellers andre byer og kommuner og hva en egentlig bør satse på. Som vanlig blir det mye snakk, noe som jo er en stor del av showet her, men denne dagen så var han virkelig «on fire», det sa aldri stans. Visstnok måtte han prate i ett sett for om han gjorde en kort pause, i all praten, ville trommisen slå inn ei ny låt.

Vi blei servert mange låter om og fra forskjellige lokalmiljøer, starta i Kongsberg og fortsatte med Sandefjords elskede hvalfangstmuseum og var seinere innom Sarpsborgs fantastiske fotballkvaliteter og så videre til steder som Holmestrand og Lillestrøm. I tillegg kom mer kjente låter som Arne og Sko, men ikke altfor mange av disse.

Bandet var utrolig bra og er en god kontrast til den mindre «seriøse» delen. Gruppa får den mest banale og og simple låt til å groove og bli noe eget og troverdig. Bare hvor mange forskjellige sjangre dette bandet må beherske på en kveld er imponerende og de gjør en utmerket jobb. De drar stor del av lasset og kombinasjonen Egil og band fungerer godt, de forskjellige tar den plassen de trenger når de trenger den.

Da det kom til den spesial komponerte Lørenskog-låta var det grunn til å klappe på forhånd, for ifølge Egil sjøl så var dette ei av de dårligere låta han har laga. Visstnok har han et dataprogram som velger ut temaer for hva sangene skal handle om, og denne låta skulle handle om alzheimer. Det å lage ei låt om alzheimer var visst ikke så lett, og låta blei da hetende Alzheimeravdeliga på A-hus. Ei låt med et punkaktig vers og et fengende refreng, og det blei ikke den fullstendige katastrofe som han hadde forberedt oss på.

Bare Egil Band leverte et knall show og det skal bli gøy å se dokumentaren på NRK seinere i høst.