WASP – Jevnaker – Glassheim

WASP – Jevnaker – Glassheim

Untouchables Hardrock Club på Jevnaker har hatt besøk av W.A.S.P. før, 10. november 2007 for å være nøyaktig, den gang med Triosphere som oppvarming.

Denne gang var det Babylon 2011 turne med svenske Badmouth på slep, med Jevnaker som siste konsert på turen.

For dem som aldri har vært på Untouchables Rock Club Jevnaker så  er  det kort og godt en liten scene i et lite til medium size lokale. Veggene er dekket med effekter fra alle mulige band i alle mulige sjangre og man får følelsen av å være tilbake på åttitallet. Utrolig kul stemming og et passende lokale å se W.A.S.P.

Lyden er god og høy, ikke noe som  mangler eller stjeler oppmerksomhet. Bandet har en liten scene I enden av lokalet som de utnytter godt, med Blackie som naturlige midpunkt.

W.A.S.P er kjent for visuelle liveshow, mye pyro, skjermer med video og ellers bra med staffasje. Det får vi ikke på Jevnaker, men det gjør heller ingen verdens ting. Blackie har folk I sin hule hånd (meg inkludert) fra første låt og  holder et fast grep til siste slutt. Han synger bra og har en egen karisma som gir ham mye makt på scenen. Det er faktisk litt vanskelig å forstå at det faktisk er Blackie Lawless jeg har foran meg på en liten scene ute i skogen på Jevnaker.

Vi får masse gamle hits men også et par nyere later. W.A.S.P har mye bra ballader på lager, blant annet "The Idol" og mellom de største slagerne er det balladene som gir mest gåsehud selv om det er 46 grader celcius i lokalet.

Jeg får inntrykk av at det er en meget følsom mann som befinner seg bak artisten Blackie Lawless for Wasp har et veldig direkte og følelsesmessig uttrykk i musikken sin og det blir helt klart mot slutten av konserten når Blackie gir uttrykk for sin medfølelse for de etterlatte etter 22 juli på Utøya og i Oslo ved å be alle som deler hans tro be med ham .

For meg blir det noe malplassert, men mannen er jo "born-again Christian" og mente vel dette på beste vis.

Veldig bra konsert var det iallefall.

 

Setliste:

1 Medley

2 On Your Knees

3 The Real Me

4 L.O.V.E Machine

5 Crazy

6 Babylon´s Burning

7 Wild Child

8 Hellion/ I don’t Need No Doctor/ Scream Until You lIke It

9 The Idol

10 I Wanna Be Somebody

11 Heavens Hung In Black