TORCH – Trondheim – Blæst

TORCH – Trondheim – Blæst

Det å komme til et konsertlokale uten noen form for forhåpninger eller forventninger er en sjelden sak. Normalt har en i hvert fall gitt bandet som skal spille noen runder i platespilleren på forhånd, men denne gangen var jeg helt blank. Ikke hadde jeg hørt dem før, og ikke hadde jeg sett dem live, og det til tross for at en rask titt på konsertoversikten forteller meg at jeg de siste 9 årene har hatt snaut 40 sjanser til å se Torch spille live her i Trondheim. Jeg ante rett og slett ikke hva jeg skulle forvente i det introen startet og bandet gikk på scenen.

Det tok dog ikke mange låtene før jeg skjønte at dette er et band som virkelig gjør seg på en scene. Det var tight, raskt, energisk og tungt, og selv om de påsto at de var nervøse som få før konserten virket det som om all nervøsitet forsvant som dugg for solen ved første tone. Det at de spilte for "sine egne" virket også til å gjøre at samspillet mellom band og pubikum fungerte meget godt både under og mellom sangene.

150,- inkludert den siste CDen for en drøy times konsert er det heller ingenting å si på, til tross for at det kanskje ble litt i overkant klamt inne på Blæst denne unormalt varme og fuktige august-kvelden, uten at det la noen demper på stemningen.

Det er med andre ord en ting som er helt sikkert, og det er at jeg ikke kommer til å la de neste 40 sjansene til å se bandet spille live passere uten at jeg er der, så da er det vel bare for meg å trykke play og håpe at det låter like fett på plate som det gjorde live.