JOHN OLAV NILSEN & GJENGEN med plenkonsert i Bergen (19/8)

JOHN OLAV NILSEN & GJENGEN med plenkonsert i Bergen (19/8)

Fredag 19. august 2011 – Bergen/Bergenhus Festning – Plenen

 

JOHN OLAV NILSEN & GJENGEN

+

RAZIKA

 

C.C. NOK 370/320 + avgift

15 år leg plikt

 

Når John Olav Nilsen & Gjengen inviterer til bandets hittil mest ambisiøse liveprosjekt, en heidundrendes konsert på ærverdige og intime Plenen inne på Bergenhus Festning, føles det bare helt riktig. Denne konserten blir en feiring og en høyst foreløpig kulminasjon av norsk rock sitt aller største eventyr de siste årene.

Med de fantastiske konsertene bandet har levert her i Bergen det siste året fremdeles friskt i minnet, trenger en ikke overnaturlige egenskaper for å kunne spå at dette blir en konsert utenom det vanlige!

Etter å ha tilbrakt et halvt år i studio kom John Olav Nilsen & Gjengen med nytt album i februar. Norgesturneen i kjølvannet av albumslipp kulminerte med en heidundrende avslutningskonsert på USF Verftet lørdag 19. mars, en konsert som solgte ut på svært kort tid.

Med singler som "Skrekkfilm" og "Det nærmeste du kommer" på høy radiorotasjon det siste halvåret, og finfine festivalopptredener i sommer er forventningene store til John Olav Nilsen & Gjengen sin konsertdebut på Bergenhus Festning, og dét med rette.

Etter en noe famlende start som liveband har John Olav Nilsen & Gjengen på rekordtid blitt landets ukronede konger på scenen. Bandet holder stolt i hevd tradisjonen fra Jokke & Valentinerne og The Aller Værste med norskspråklig og ektefølt rock, samtidig som de fremstår som en spydspiss for den nye generasjonen. Så har de også i mediene blitt kalt alt fra “en ny start for norsk popmusikk” til “endelig kommer femtemann etter de fire store”.