ULVER – Oslo – Rockefeller

ULVER – Oslo – Rockefeller

Første konsert med Ulver for meg, og jeg hadde bare hørt lovord om både valg av låter og det visuelle fra tidligere konserter, så jeg gledet meg naturligvis enormt til og endelig få høre bandet spille live.

a261153d5984be1bd20ab21610bd0f28.jpg

Uten å være skråsikker fikk jeg inntrykk av at det utelukkende ble presentert låter fra det siste albumet «War of the roses», foruten siste låta «Dressed in Black». Kan naturligvis være at jeg ikke kjenner bandets katalog godt nok? En opplevelse på siden av det jeg er vant til var det uansett.

Heldigvis er lyden såpass god at det ikke er noe som blør ut over de andre instrumentene og legger noen demper på stemningene og Kristoffer Rygg har en fantastisk stemme som kler bandets unike sound perfekt. Foruten å synge fungerer han og som perkusjonist på både pauker og tamburin.

Det seks mann store ensamble har stålkontroll på stemningenes svingninger mellom eksplosive løp og sarte, nærmest sakrale partier mens det vises stemningsfulle filmklipp på en storskjerm på veggen bak bandet.

5512c09ba33c68425d6d17bd27dd3d7c.jpg

Filmen som presenteres på storskjermen er det videokunstner Kristin Bøyesen som står for og er et særdeles passende bidrag til sceneshowet. Det veksler mellom manipulerte naturbilder, religiøse og politiske symboler, dystre landskaper som passer svært godt til musikken.

Det lar seg vanskelig beskrive hva man opplever på en Ulver konsert uten å bruke ord som undring, dyp respekt for kunsten og en følelse av å gripe etter alle bevegelser i musikken uten å virkelig få alt med seg. For det er mye som hender på en gang og til slutt må man bare gi opp, lukke øynene og bare nyte det hele.

http://www.myspace.com/ulver1