MADDER MORTEM – Oslo – Gamla

MADDER MORTEM – Oslo – Gamla

Oppmøtet var bra nok det, der mye av den nokså lille salen på Gamla var fylt opp med venner, kjente og fans. Dermed var det duket for nok en feiende flott Madder Mortem konsert.

Det er en stund siden sist, og jeg må si at jeg var nysgjerrig på det nye materialet, siden vi var lovet en ny låt. Jeg husker ikke hva den heter, men er fornøyd med at jeg kan registrere kvalitetens opprettholdelse er inntakt. Og dermed ser vi frem til det neste albumet, ja.

Men hva med materialet forøvrig? Det som slår meg er at musikken til Madder Mortem er utrolig variert. Du vet hva som kommer når de første 4-5 sekundene har passert, men det er kun fordi du kjenner materialet. For en som er nysgjerrig på Madder Mortem, må en konsert være en prøvelse i konsentrasjon, siden det er brutalt, det er myk, det er progressivt, det er enkelt. Og mest av alt, det er krevende for lytteren.

Madder spilte fra hele karrieren sin. Jeg ser ingen grunn til å nevne låtene, både fordi jeg ikke skrev ned setlisten men også fordi de spilte mange av de vanlige låtene vi forventer å høre i løpet av en Madder Mortem konsert. Og da er livet som det skal være, mer eller mindre.

Når man er på konsert er lyden ofte med på å avgjøre om konserten er bra nok eller ikke. Det som gjør at denne konserten ikke når opp blant de beste Madder konsertene er det at lyden var faen så høy. Det gjorde vondt, og da blir opplevelsen redusert. Agnete sang bra denne kvelden, men når hun tok skikkelig i ble det slitsomt for mine ører. La meg nevne at jeg har tinnitus. Men et par av de jeg stod sammen med sa det samme, så reduser gjerne lyden 3-4 decibel ved neste anledning, slik at jeg slipper å ha pipelyd i ørene i dagesvis etterpå.

www.maddermortem.com
www.gamla.no