LIVE WIRE BOOKING

LIVE WIRE BOOKING

Rundt omkring i verden finnes det folk som har tatt på seg oppgaven å sørge for at vi vanlige dødelige får oppleve mange herlige konserter. Bookingbyrå eller bookingagenter kaller de seg og det finnes både store og små aktører rundt omkring. Her i Norge er det mange av disse usynlige nødvendighetene og nå er det på tide at en del av disse får litt spalteplass her i verdens snilleste terroristleir. Først ute er et byrå som kaller seg Live Wire Booking. De holder til i Gjerdrum, ikke langt unna Jessheim. De begynte å arrangere konserter allerede i 1993, men sin første booking under fanen Live Wire ble ikke gjennomført før for 3 – 4 år siden. Her kommer litt info…

Vi begynner rett og slett med litt historie, fortell litt om dere selv som bookingbyrå, hvor lenge har dere drevet og hvordan startet det hele?

Live Wire er et booking- og managementbyrå, med fokus på hard rock og heavy metal og avgreininger innenfor denne sjangeren. I en verden med mange band, og hvor alt for få dessverre alt for sjeldent kommer opp og frem, så er vi idealistiske og gjør vårt beste for å hjelpe mindre kjente band og artister opp og frem, og forhåpentligvis få de til å nå målene sine. De er mange band med høy kvalitet innenfor denne sjangeren som dessverre ikke kommer ut av kjelleren pga. manglende kontaktnettverk. Det er her vi kommer inn.

Med en daglig leder som er oppvokst på 80-tallet, jobber vi også mye med å hente inn internasjonale artister som var store den gang, og som av en eller annen grunn aldri ble noe mer enn døgnfluer på den tiden. Det er moro å booke inn Skandinavia turneer med gamle helter!

Første bookingen av band til ett arrangement går så langt tilbake som til 1993. Siden har det vært litt sporadiske bookinger av band til div. MC-treff/fester og uavhengige festivaler m.m. og størrelsen på band har økt med årene.

Live Wire har eksistert offisielt siden februar 2008, men startet egentlig opp sommeren 2007.

Live Wire så dagens lys, da jeg skulle hjelpe noen kompiser med å booke noen konserter, og det endte opp med å booke flere gigs på ett kvartal, enn det de hadde hatt de 2 siste årene. Det var da jeg skjønte at dette absolutt var noe å drive med, og oppgavemengdene ble såpass store at jeg måtte legalisere det i form av firmaet, og ryktene spredte seg til flere band, og forespørselen økte betraktelig. I dag er vi godt etablert og har jobbet med mange tunge internasjonale navn.

LiveWire_Jon.jpg
Jon Enger
(Daglig leder)

 

Hvilket publikum sikter dere mot? Ønsker dere å skape en spesiell generell profil?

Vi sikter mot publikum som ønsker gode konsertopplevelser med både ukjente og godt etablerte norske som internasjonale artister/band.

Profilen er som tidligere nevnt hard rock og heavy metal med avgreininger innenfor denne sjangeren.

Hvem kontakter hvem som oftest? Tar banda kontakt med dere eller er det omvendt?

Vi får daglig henvendelser fra band fra hele verden om vi kan være behjelpelig med turnevirksomhet i Norge og Skandinavia! Det finnes vel kun en håndfull byråer som jobber på samme plan som Live Wire, så det er ganske naturlig for band som ikke er under vingene til de store bookingbyråene å kontakte oss.

Hvilken aldersgrense opererer dere mest med?

Det avhenger av venues vi bruker, men stort sett 18 år og 20 år. Øl og gode konsertopplevelser går "hånd i hånd"!

Har dere et fast konsertsted dere har en avtale med, eller hvordan foregår det?

Vi bruker veldig mye Elm Street i Oslo, og har ett veldig godt samarbeid med dem. Ellers så har vi også gode samarbeidspartnere for flere konsertarenaer rundt i Norge. Konsertsteder avhenger også av størrelsen på band, og hvor mange de trekker. Vi har også samarbeidspartnere i Sverige, Finland og Danmark, samt noe i Europa og USA. Generelt booker vi kun eksternt i Skandinavia, men for band som vi representerer eksklusivt, bruker vi internasjonale samarbeidspartnere, noe som har resultert med USA turne for The Dirty Callahans i 2009, og support for KYUSS LIVES! i Skandinavia og England for Bloodcargo våren 2011.

live_wire_logo_transparent.png

Hva skal til for at et band skal få spille for dere?

Det bør først og fremt låte bra! De bør være meget sultne på spillejobber, ha ambisjoner og ikke minst vise egeninnsats når det gjelder promotering m.m. Vi opplever dessverre altfor mange band som vi har gitt sjansen til å dele scene som support til gamle helter og lignende, også gidder de ikke engang legge det ut på egne websider og videresende Facebook arrangement.

Først og fremst så er det å sende en email, også ser vi om et samarbeide er av interesse.

Sånn bortsett fra det tekniske, hvor langt går dere for å imøtekomme ønskene på bandets rider?

Av erfaring, så blir det ofte mye til overs, så pga. kostnader, så friserer vi rideren maks, men i samarbeid med artisten som skal opptre, så ingen får noen overraskelser det blir uoverensstemmelser av!

Hva er det merkeligste dere har blitt forespurt og/eller opplevd hos band som har spilt hos dere?

De fleste artister har beina godt plantet på jorda, er seriøse og har ikke så mange sære krav. De fleste tulleting som står på rideren er stort sett en sjekk for å se om arrangør i det hele tatt har giddet å lese rideren, men "En leksaks haj" fra ett svensk band synes jeg var litt morsomt. Det går svært lite i kokain, prostituerte og Jack Daniels faktisk…

Hvis du kunne satt opp en drømmekveld hos dere, hvem skulle stått på scenen og hva ville du kalt arrangementet?

Det måtte ha blitt en liten festival på hjemmebane i Gjerdrum med Metallica, Rob Zombie og Black Sabbath med Ozzy, Suicidal Tendencies og Zodiac Mindwarp & The Love Reaction + en del mindre kjente band for å opprettholde ideologien vi driver med. Det skulle hatt navnet "Live Wire’s 1st annual Gjerdrum Rock City Open air".

LiveWire_RockCity.jpg

Hvordan kan man holde seg oppdatert på konsertene dere stiller i stand? Hvilke kanaler bruker dere til å promotere?

Sjekk www.livewirebooking.com jevnlig for oppdateringer. Meld dere inn Live Wire sin Facebook gruppe, sjekk eternal-terror.com, heavymetal.no, rocknrolla.no og så annonserer vi i bl.a. Norway Rock Magazine ved større arrangement.

En kritisk ting for folk som ikke er kjent med dere; hvordan finner man fram til konsertarenaen og hvor kan man forhåndskjøpe billetter?

Det avhenger av hvilke konsertsteder vi bruker, men på våres hjemmesider, så står det alltid navn på venue samt full adresse, eller så er det bare å ta kontakt, hvis det er noe man lurer på!

Billetter i forsalg på venue eller billettservice.

Og til slutt, for de som er interessert i slikt, teknisk rider; hva kan dere stille med av backline/sceneutstyr?

Det er bandene selv som må stille med full backline, så sant ikke noe annet er avtalt!

www.livewirebooking.com

 

Kommende konserter i Live Wires regi:

05.08.2011 SAINTS & SINNERS
Drammen Buddy Scene
15.08.2011 PRETTY BOY FLOYD + NITERAIN + SIPHON FUEL
Oslo Elm Street
19.08.2011 RAGNAROK + ALSVARTR Hamar Sebs
20.08.2011 BLOODCARGO Drammen Union Scene
02.09.2011 WHERE ANGELS SUFFER + TBA
Oslo Elm Street Sleazy weekend 3
03.09.2011 VAINS OF JENNA + TBA
Oslo Elm Street Sleazy weekend 3
09.09.2011 THIRD BRIGADE + HOLLYWOOD VAMPIRES Hamar Sebs
24.09.2011 TO CAST A SHADOW + POSTHUM Gjerdrum Gjerdrum Kulturhus
12.10.2011 U.D.O. Fredrikstad TBA
13.10.2011 U.D.O. Trondheim Blæst
14.10.2011 U.D.O. Jevnaker Glassheim
15.10.2011 U.D.O. Grimstad Bluebox
22.10.2011 MUDSLIDE Drammen Buddy Scene
12.11.2011 TANKARD + ZOMBIEKRIG + TBA
Oslo Elm Street
02.12.2011 POSTHUM Hamar Sebs
03.12.2011 POSTHUM Trondheim Cafe 3B