BOYD RICE/NON – Oslo – Elm Street

BOYD RICE/NON – Oslo – Elm Street

Wermapyre
Wermapyre er det nye prosjektet til Integrity legenden Dwid og Integrity guitarist Rob Orr. Sist gang moderbandet besøkte Oslo var det også på Elm, stinn brakke, utsolgt og etterlengtet for mange fans av mannens spesielle hardcore. Denne kvelden var det noe  mer i retningen drone/eksperimentell performance art som ble presentert.

I et hav av tåke som dekket hele scenen og deler av lokalet for øvrig, kunne det skimtes en trommis iført balaclava, gitarist Rob, og Dwid sittende med et hjemmelaget instrument i fanget. Dette hjemmelagde instrumentet som ble håndtert med en bue som feler og andre strykere bruker, ga fra seg en lyd som godt kunne være en del av et horror soundtrack, en lys hvinende tone som ble manipulert ved å vri på instrumentet. Fikk litt følelsen av å være på Sunno)) konsert, selv om det er et godt stykke fra deres uttrykk og Wermapyre, men det er det nærmeste jeg kommer å forklare bandets sound. Settet bestod av to låter, en litt mer rocka sak med trommer nå og da, og en lengre meditativ sak. Passet fint i settinga med tanke på at de varmet opp publikum for Boyd Rice.

Boyd Rice/NON
Djevelens håndtlanger og prankster extrordinaire Boyd Rice har aldri vært på norsk jord før, og at han tok turen hit kan vi ene og alene takke gutta i ICON booking for. Boyd Rice med nærmere 30 utgivelser under beltet (i følge wikipedia) har arbeidet med mange ulike konstellasjoner siden midten av 70’tallet, denne gang er det hans eget NON som skal på scenen. Den meget spesielle mannen som kom av flyet på Gardermoen iført britisk safari mundur av typen khaki fra topp til tå, tok seg også tid til en runde rundt i Oslo by dagen før konserten. Da festningsmuseet  fikk celebert besøk, var det mang en barneskoleelev som fikk store øyne da en høy herremann iført helsvart uniform spankulerte rundt og tittet på vår militære historie! Little did they know…

-Do you want  total war?

Man skulle tro at det var flere som møtte opp til dans denne kvelden, men jernungdommen glimret med sitt fravær da swastikaene rullet over skjermen og "Total War" hamret ut gjennom høgtalerne. Det var ikke glissent, men heller halvfullt i lokalet og man kan bare spekulere i om at NON ikke har så stor fan base her til lands.