JEFF BECK – Oslo – Oslo Spektrum

JEFF BECK – Oslo – Oslo Spektrum

Jeff Beck var tilbake i Norge bare et halvt år etter forrige gang. I fjor spilte han for et fullsatt Sentrum Scene, mens denne gang så var det Oslo Spektrum. Som i anledningen var intimt satt opp med bare sitteplasser. Jeff Beck er vel en av de største gitarlegende og denne kvelden viste han veldig godt hvorfor. Det var både gamle og nyere låter, spilt fløyelsmykt foran et trollsatt publikum. Og når han satte i gang med balladen People get ready, var det neppe et tørt øye i salen. Jeff Beck kan ikke bare traktere gitaren, men han er også en god entertainer. Han snakker med publikum mellom låtene, takker dem for klapping og slenger slengkyss mens han smiler. Han trivdes like godt på scenen som det menneskene i salen gjorde.

jeffbeck1506.jpg 

Han spilte også cover av den legendariske låte Little wing og den avsluttet han til stående applaus som ingen ende ville ta. Og da han gikk av scenen stod folk og ropte We want more. Og når han kom inn igjen på scenen reiste folk seg og stod gjennom hele første låten og klappet i takt, og når han fortsatte med andre ekstralåt, begynte folk å danse mellom stolradene og når han starta med 3. og siste ekstralåt stormet alle folk gjennom sperringene og frem til scenekanten, og de over 50 ble plutselig som tenåringer igjen.

jeffbeck1506_2.jpg 

Denne kvelden var meget minneverdig. Mange betegner Jeff Beck som en gitargud, og denne kvelden er jeg ganske sikker på at de aller fleste i salen aldri hadde nektet på det. Jeff Beck gikk ned i knestående og takka publikum, men helt ærlig så er det vi som burde gått ned på kne og takket jeff Beck for en fantastisk opplevelse. Denne mannen er og blir en legende!