BARE EGIL BAND med TV-serie og Norgesturne

BARE EGIL BAND med TV-serie og Norgesturne

Bare Egil Band med TV-serie på NRK

12 steder i Norge som får besøk!

 

Det fenomenale enmannsorkesteret Bare Egil Band er først og fremst kjent for sine festlige tekster og sin fengende musikk, ikke minst gjennom burleske klassikere som "Arne går mot døra", "Tagging", "Sko" og "Politimester Egil". Men etter han vært vikar i Nytt på nytt en rekke ganger har teorien om at frontmannen Egil Hegerbergs også har et enormt potensial som fjernsynsunderholder vunnet stadig større fotfeste. Nå skal denne tesen settes på alvorlig prøve når han for første gang tildeles en serie i beste sendetid på NRK høsten 2011.

TV-serien skal følge Egil med fullt band på turné høsten 2011 i kjølvannet av den spektakulære utgivelsen Norge på kryss og tvers – volum 1, en musikalsk reise gjennom et tverrsnitt av Norge. Fra 25. August vil NRK følge Bare Egil Band til 12 steder i Norge hvor det blir urframføring på stedets splitter nye sang, spesialskrevet av Egil til denne kvelden. Hvis alt går som det skal, vil den også bli å finne på Bare Egil Bands neste album Norge på kryss og tvers – volume 2 som er planlagt sluppet i november.

Turneen styres av Egils livsmotto "Alt er like bra". Hva han spises dikteres av terningkast ettersom all mat er like god. Arrangøren får bestemme hva han skal ha på seg på scenen siden alle kostymer er like fine. Ettersom all musikk også er like bra, får arrangøren velge fritt en coverlåt bandet skal øve inn på lydprøven og framføre på konserten. Arrangøren stiller i tillegg med en lokal musiker på et obskurt instrument som blir invitert med på scenen for en sang eller to. I tillegg skriver Egil en splitter ny sang med lokal tematikk til hver eneste konsert.

Det er denne prosessen NRK skal henge med på og dokumentere. Til hver konsert vil Egil gjøre research på de lokale forhold for å skreddersy repertoaret ytterligere. Han ønsker å gjøre seg kjent med de lokale seder og skikker og utforske hva nærmiljøet har å by på. Han vil spise hjemme i private hjem og utforske det lokale næringsliv og lokalmiljøene på sitt eget vis med sitt aparte utseende og sin snodige oppførsel.

 

Turnè:

25.08. Åndalsnes Kulturhuset

26.08. Surnadal Kulturhuset

27.08. Trondheim Studentersamfundet

 

01.09. Larvik Kulturhuset Bølgen

02.09. Stavanger Folken

03.09. Lyngdal Dyrskuet

 

08.09 Asker Kulturhuset

09.09 Lørenskog Lørenskog Hus

10.09. Lillehammer Fabrikken

 

14.09. Nøtterøy Kulturhuset

15.09. Fredrikstad St.Croixhuset

16.09. Oslo Rockefeller