TRISTANIA på Tribute i morgen (13/5)

TRISTANIA på Tribute i morgen (13/5)

 

 

Fredag 13 Mai :

 

Tristania

Med mer enn 200 000 solgte plater og en internasjonal suksess som er få norske band forunt, kan Stavangerbandet Tristania med rette kalles et av Norges største gothmetalband gjennom tidene. Tolv år etter debuten og tre år siden forrige plateslipp er goth-veteranene endelig ute med sin sjette fullengder. Albumet har fått tittelen Rubicon, og ble sluppet i Europa 30. august.

På Rubicon viser et modent og selvsikkert band at det visst er mulig å opprettholde en høy kreativ standard gjennom flere år. Tradisjonen tro spiller utvikling og musikalsk mangfold en sentral rolle, og Rubicon inneholder både de tunge gothmetallåtene typiske for Tristania, og kortere, mer umiddelbare låter.

Gjennom hele platen toppes storslåtte arrangementer, dystre stemninger og forseggjorte harmonier av fremragende vokalprestasjoner. Rubicon inneholder også flere musikalske gjestebidrag, blant annet fra tidligere vokalist Østen Bergøy, og felevirtuos Pete Johansen.

Tyske Metal Hammer skriver følgende:
Tristania have literally crossed the ‘Rubicon’ into brilliant new musical territory. The Norwegian Gothic Metal legends have re-invented themselves without betraying their roots. ‘Rubicon’ is a stunning and sparkling album!

Med på laget siden sist har bandet Mariangela Demurtas (ex-Reel Fiction) fra Sardinia. Med sin uslepne, rå energi og kraftfulle stemme har Demurtas gjort det mulig for bandet å utvikle musikken i nye retninger, samtidig som hun gir nytt uttrykk og vitalitet til eldre låter. Som sine forgjengere utnytter Demurtas og kompanjong Kjetil Nordhus (Head Disco, ex-Trail of Tears, ex-Green Carnation) sine imponerende stemmekvaliteter til fulle i gjennomførte vokallinjer og -harmonier.

Tristania består i tillegg av originalmedlemmene Anders Høyvik Hidle (gitar/vokal) og Einar Moen (keyboards), bassist Ole Vistnes (ex-Zerosonic), trommeslagerTarald Lie (Diabla) og gitarist Gyri S. Losnegaard (Octavia Sperati). Hidle og Vistnes har selv stått for produksjonen, assistert av Waldemar Sorychta (Lacuna Coil, Samael, Moonspell, Therion).

Med et solid produkt i bakhånd og en sterk line-up er Tristania nå tilbake med ny giv. Om kort tid får publikum anledning til å oppleve det revitaliserte og svært ambisiøse bandet live, og det blir mektig å få dem på Tribute, ikke minst ilag med MADDER MORTEM som har vært favoritter hos store deler av miljøet rundt rockeklubben etter noen fantastiske konserter tidlig på 2000-tallet.

Dørene åpner 20:00
Konsertstart 22:30
CC: 250/200 (medl.)
Aldersgrense 18 år

Mandag 16. Mai.
 
paDIOna

16. mai er en dato som mange Hard Rock fans vil huske. Dette er datoen da en av de aller største sangere måtte gi tapt for kreft. 

Ronnie James Dio er en av vår tids mest legendariske vokalister som har gitt ut plater som blir regnet blant de største klassikere innen 
rock og Heavy Metal, titler som Rising, Heaven and Hell, Holy Diver er alle uovertrufne plater som enhver burde ha i sin samling.

paDIOna og Sandnes Rockeklubb markerer 16. mai med en hyllest til Ronnie James Dio. paDIOna med Svein Harald Kleppa i spissen står på scenen denne kvelden og bandet spiller viser fra hele karrieren til Dio, det inkluderer i tillegg til solostoffet, Elf, Rainbow og Black Sabbath.

Bandet består av Svein Harald Kleppa, Jon Martin Haarr, Eivind Larsen, Per Leon Vignes og Kristoffer Brække som til sammen har lang fartstid fra renomerte band som Sea Of Dreams, Maya, Artifact og Cassock.

All inntekt av denne konserten vil gå til Kreftomsorgen i Rogaland og Stand Up And Shout som er Ronnie James Dio’s minnefond.

Dørene åpner 20:00
Konsertstart 22:30
CC: 100/150 (medl.)
Aldersgrense 18 år