GALLOWS – Trondheim – Byscenen

GALLOWS – Trondheim – Byscenen

Helt uten forkjennskap til bandet jeg skulle se og referere fra var en dårlig ide på Blæst fredag 29.04, men på Byscenen 30.04 og konserten med Gallows skulle det vise seg å være stikk motsatt.

Må bare beklage at jeg ikke orket å få med meg noen av de tre oppvarmingsbandene denne kvelden, men slik er det bare med den saken. Det jeg derimot fikk med meg, og gjerne vil få med meg mer av, var Gallows.

Energi, utblåsninger, krumspring, publikumsfrieri, tight spill… alt ble utført korrekt, alt ble levert med tilsynelatende stor glede og overbevisning om at det de gjør er riktig.

Gallows_Trondheim 2011_6.JPG

Når vokalisten tilbringer brorparten av konserten midt i bland publikum og deltar i moshen da vet alle som kjenner meg, at jeg er fornøyd. Når bandet som er igjen på scenen framstår som komplett selv om vokalisten ikke er på scenen sammen med dem blir jeg enda mer overbevist om at dette er riktig sted for meg.

Å få med seg publikum på alt de vil, det kan Gallows tydeligvis, og det får de til på en utmerket måte på Byscenen.  

Når det gjelder musikken til Gallows så ble jeg også overbevist. Dette er punk/hardcore i en vakker forening. Variert nok til at det ikke blir kjedelig, sint nok til at det ikke flater ut i kantene, nok trøkk til at selv et innbitt dødmetallhode må like taktene som blåses ut og fengende nok til at folk som ikke helt er på punk/hardcore grooven greier å forstå hva som foregår. Dette er sint utilpass ungdom som vet hvordan de kan få ut aggresjonen sin.

Gallows_Trondheim 2011_4.JPG

Minneverdige moment var det mange av: Circlepit gjennom to dører, Wall of death med Bjarne Ringstad Olsen midt i lokalet, stagediving med gulvet til følge, mange gode kommentarer fra voklisten og mange glade fornøyde ansikt i salen.

Jeg lot assosiasjonene gå til Sex Pistols og den konserten "alle" var på når de gjestet Trondheim. Når det om 20 år snakkes om den gangen Gallows spilte på Byscenen så kan jeg i alle fall si at der var jeg.

Så skal vi se om jeg skal forsøke å høre på ei skive med Gallows også for og kanskje få et forhold til et band som i alle fall live kommer høyt opp på lista mi…

http://www.myspace.com/gallows