MESHUGGAH til Norway Rock

MESHUGGAH til Norway Rock

Det er herlig å kunne legge påskeferien bak seg og feire at sommeren og festivalen nærmer seg med stormskritt!

"Vi er utrolig stolte over å kunne presentere Meshuggah til Norway Rock, allment omtalt av musikere så vel som et fjetret publikum som verdens beste liveband og Skandinavias viktigste metalband – vi kaller det bare en jævlig bra booking", sier bookingsjef Kelly Aamodt.

MESHUGGAH ble I sin tid kåret av Rolling Stones til et av verdens 10 mest innflytelsesrike metalband.

Det hardtslående bandet var sist å se på årets Inferno, hvor Asbjørn Slettemark fra Lydverket var:

"Jeg har sett dem live to ganger før (Quart og Hole In The Sky), og begge ganger leveret de til sterk femmer på terningen. Så også som avslutning på Inferno på Rockefeller. Trommis Tomas Haake dirigerer troppene med sitt forbløffende drivende spill, og rundt det kraftige skjelettet legges indrefilet på indrefilet av feite, muskuløse riff. Resultatet er ikke en ny mennesketype innen metal, det er en ny rase, oppfostret på klassisk metal like mye som jazz og industriell techno"

Asbjørn Slettemark, programleder Lydverket, NRK

 

"Meshuggah er det eneste bandet jeg kan garantere for. Jeg utfordrer hvem som helst med et snev av integritet til å finne et eneste svakt øyeblikk når de står på scenen!"

Tommy Hjelm, vokalist Insense

 

Meshuggah_top_white.jpg

 

MESHUGGAH (S)

Ta hvilket som helst band du vil ut av den mer ekstreme metalskolen og du vil høre at det ligger et glimt av Meshuggah over musikken deres. Dette er ingen overdrivelse. Det er bare slik det er.

Bandet har siden oppstarten I 1987 blitt elsket av fansen og ikke minst musikerkollegaer og journalister.

Lead-gitarist Fredrik Thordendahl og vokalist Jens Kidman startet opp Meshuggah, og har nå sammen med Thomas Haake (trommer), Mårten Hagstrøm (rytme-gitar) og Dick Lövgren (bass) skapt et monster som ingen vil stoppe. De satte Meshuggah på kartet med store bokstaver da "Destroy Erase Improve" kom ut I 1995, og da var det ingen vei tilbake. Med sin trilogi med kalkulert deathmetal og brutal progressive thrash (Chaosphere 1998, Nothing 2002, Catch Thirtythree 2005) fant de sin vei ut til bandets fans som bare har vokst på deres gale, polyrytmiske musikalske reise videre.

Med sitt album "obZen" krasjet de rett inn på Billboard-listen I det herrens år 2008, et album som tråklet seg vei inn til et nytt publikum. Klubber over hele verden ble utsolgt av fans som ville få med seg denne fysiske kjeftesmella.

I februar slapp de sitt livealbum "Alive" med dvd, og Norway Rock Festival gleder seg til å høre verdens beste metalband Meshuggah igjen I Kvinesdal.

www.myspace.com/meshuggah