KEEP OF KALESSIN, SARKOM, DEAD TROOPER – Drammen – Buddy

KEEP OF KALESSIN, SARKOM, DEAD TROOPER – Drammen – Buddy

Buddy i Drammen er en liten og dermed intim scene. Om et band skulle bestå av mer enn 6 personer, kan det raskt være at en eller flere av artistene måtte stå midt blant publikum. Men liten scene hindret ikke thrasherne Dead Trooper i å kose seg der fremme. De spilte (og spiller vel fremdeles) en form for thrash metal som jeg synes er fengende der og da, uten at jeg nødvendigvis ødelegger høyttalerne hjemme med innspilt musikk fra samme band. Ja, det er steintøft til tider, når bandet kjører på med kule breaks og headbanging sekvenser. Det at publikum ikke når helt opp er ikke bandets feil. Lyden var fin og høy. Dead Trooper ser jeg hjerne igjen.

016df9cb26c2cb987e6235f40e11e91d.jpg

Jeg liker min black metal av den mer uforutsigbare sorten. Det hindrer allikevel ikke at jeg koste meg gjennom kveldens konsert, der Sarkom spiller norsk black metal. På en måte får jeg tanker om at det Sarkom egentlig gjør er å spille rock med stygg (!) lyd og jævlig vokal. Og da er vel livet som det skal være. Liksminke hører også til. Og når lyden også her fungerte godt, ja da var det bare å lulle seg inn i Sarkoms til tider fengende form for norsk black metal.

Så var det Keep of Kalessin
sin tur. Når jeg har nevnt at lyden var feiende flott når de to første bandene spilte til dans, skyldes det at Obsidian C. og co slet skikkelig underveis. Det var nok en kabel som ikke var lagt skikkelig, tenker jeg. Gutta burde kanskje komme seg på do før konserten og ordne opp i dette… Eh, digresjon til side. Selv om bandet slet med lyden i rundt halve settet, spilte de allikevel med glød og intensitet og gjorde så godt de kunne, som det så vakkert heter. Tror nok gutta var mer fornøyd når lyden ble ordnet etter hvert.

988ca982ef67667a59e060f7be1bf0ce.jpg

Bandet har turnert en del i det siste, og tar turen over vannet for å snakke æmerikæsk og spille noen låter der også. Sikkert mange av de samme låtene som denne kvelden i Drammen. Og når det kommer til selve materialet, så er den andre gitaren det eneste jeg egentlig savner. Arnt er flink som faen, men det blir til tider en anelse tynt, særlig når det går i hundre tusen lysår i sekundet. Heldigvis er materialet han har komponert i løpet av årene såpass variert at en konsert ikke blir kjedelig, selv om 75 % går unna i høyt tempo. En låt som "Come Damnation" bør vel alltid være med i Keeps sett… Jeg vil gjerne høre Keep of Kalessin på hovedscenen i Drammen ved en annen anledning, og med bedre lyd. Da skal jeg til og med klare å kose meg gjennom "The Dragonwhisleblower"-låten… Men stort pluss for intimiteten og det at gutta tross alt tok lydproblemene med godt humør. Og pluss for publikum, som var med hele veien. Det var bra med folk til å være en torsdags kveld.

www.buddyscene.no
www.keepofkalessin.no
http://sarkomsect.com/