MAGIC PIE, HASSE FRÖBERG & MUSICAL COMPANION – Oslo – John Dee

MAGIC PIE, HASSE FRÖBERG & MUSICAL COMPANION – Oslo – John Dee

 

Jeg liker The Flower Kings veldig, veldig godt. Når ene halvdelen av vokalistdelene i nevnte band tar med seg noen venner og varmer oss opp til kveldens høydepunkt, er livet verdt å leve. Det er rett og slett koselig. Og til metal band som sliter med lyden i løpet av sine konserter, ta dere en tur når progressive rockeband tar turen innom byen og sjekk hva de gjør for å få slik en klar og eminent lyd som det Hasse og co. hadde denne fine kvelden. Bandet spilte mange av låtene på sitt nylig utgitte album "FuturePast", i tillegg til blant annet The Flower Kings klassikeren – trommefanfare – "Magic Pie". Herlig.

Magic Pie har nylig gitt ut mesterverket "The Suffering Joy", der Eirikur Hauksson har tatt over hovedvokalen og bidratt med en nivåheving fra glitrende til enda bedre. Du verden for en stemme denne mannen innehar og bruker til å gjøre oss som publikum meget fornøyd en søndags kveld. Bandets to timer lange sett inneholder låter fra alle tre albumene, der låtene fra det nyeste er det som interesser meg mest selv om "Change" og "Motions Of Desire" fra debuten er meget gode låter, "Pointless Masquerade" og "What If…" likeså. Men når bandet fremfører "Tired" er jeg alt annet enn dét. Magic Pie er så velspilt at det er en fryd, soloene til Kim Stenberg er av en annen verden og musikken musikerne fremfører er eminent.

Publikum storkoste seg, og det var et fornøyelig antall fremmøte. Ikke stappfullt, men helt feiende flott til å være en søndag kveld. Jeg kunne godt mer i detalj, men vil egentlig bare avslutte med å si at dersom du liker kvalitetsmusikk, og da særlig progressiv rock, så har du med å innfinne deg ved en neste anledning. Jeg skulle også likt å se Magic Pie gjøre en times konsert på en metalfestival, gjerne Inferno. Dette for at publikum og metalartister skal får slappe litt av, lytte til noen artister som virkelig kan spille og som har et nivå mang en artist kan sikle etter.

www.johndee.no
www.magicpie.net
www.hassefroberg.com