PETTER BAARLI (Backstreet Girls) – Attitude

PETTER BAARLI (Backstreet Girls) – Attitude

Petter Baarli er eneste gjenværende originalmedlem i Backstreet Girls, et av Norges lengstlevende rockeband. Bandet har en hel haug med LP-er, CD-er, kassetter, singler og sjutommere på samvittigheten. De har et rykte på seg som en forrykende liveband og har en stor fast fanskare i hele Norge. Petter begynte å spille gitar som 7-8 åring og æren eller skylda for at han begynte gir han til Sex Pistols og AC/DC. Han er ikke i tvil om at det er holdningen til livet som den aller viktigste egenskapen for en topp gitarist. Her er Petter Baarli fra Backstreet Girls og hans bidrag til The G-String Series.

BG_Petter_2.jpg

Når begynte du å spille gitar? Hvor gammel var du og hvilket band var hovedårsaken til at du begynte å spille gitar?

Jeg begynte å spille gitar da jeg var 7-8 år gammel. Hadde hørt på Slade og Status Quo men hovedgrunnen til at jeg ville bli gitarist var Sex Pistols og AC/DC!

Hva er det som gjør en gitarist unik? Er det feelingen eller teknikken? Det er mange som for eksempel ikke klarer Satriani, som er en sann mester når det gjelder teknikk!

Det er attituden. Det vil si holdningen til livet og derav overføre det til gitaren!

Hva var din første gitar? Har du den fortsatt?

Min første gitar var en gave fra mutteren. En billig akustisk og så fikk jeg prøve elgitar hos nabo med fuzzbox og da var det ingen vei utenom. Da fikk jeg min første elgitar en SG-kopi til 541 kroner og den har jeg enda!

Mener du at det er gitaristen som står for kvaliteten eller kan det være utstyret som utgjør det lille magiske?

Helt klart gitaristen!

BackstreetGirls_0807.gif

Hva slags utstyr bruker du? Guitars…pick ups…amps…? Bruker du forskjellig utstyr i studio og når du spiller live? Hvis ja, hvorfor?

Gibson SG og Gibson Les Paul Junior. En har humbucker og Les Paulen har P90. Nei!

Din drømmegitar, hvordan ser den ut?…brand, pick ups, strings..alt!

Jeg vil gjerne ha en gitar a la white falcon med P90 pickup, tynn hals, 010-strenger som ikke feeder så fælt som halv akustiske gjør. Ellers se over..

Nå skal du få sette opp ditt drømmeband…du skal selvsagt være med…..hvilke individer mener du ville passet som hånd i hanske til din stil?

Trommer: B.T. Baarli

Bass: John Entwistle

Vokal: Alex Harvey

Rytme gitar: Keith Richards og Malcolm Young

Solo gitar: Petter Baarli

Deltar du i komponeringen i bandene du er med i eller er du en performer? Hvor viktig er det for en artist og ha muligheten til å uttrykke seg selv? Jeg mener, hvis du for eksempel er med i et band kun som performer og kun uttrykker noen andres musikk og musikalske følelser…ville du taklet å ikke være med å komponere…å ikke ha muligheten til å uttrykke deg selv?

Jeg både komponerer og spiller. Det viktigste er en kjemi i bandet hvor alle gir 100 % og da snakker jeg ikke om å dra hjem etter øving og late som du spiller i band. Dette her må gjøres 100 %. Koste hva det koste vil. Ofre det som må ofres så skal du se en dag at det går veien!!!!!! 

BG_Petter_1.jpg

Har du noensinne gått helt tom for ideer mens du har holdt på å skrive låter til et nytt album? Hvordan taklet du det? Hva ble løsningen?

Selvfølgelig, det kommer og går. Men når du først kommer sammen med bandet så pleier det alltid å løsne. Om det kommer fra et dunk fra gravemaskin på vei til studio eller et suppehue som står og ser rart på deg så får du alltid en ide!!!! og da må du vær kjapp og få det ned på tape ellers blir det ikke det samme. Ett eller to take, etter det bare glem det!!!!!

Har du noen endorsements/sponsoravtaler? Mener du at endorsements/sponsoravtaler er viktig for en artist?

Nei!!! Så anerkjent i den bransjen er jeg ikke.

I løpet av alle de år du har spilt, har noe noen gang gått helt feil under en konsert? Hvis ja, hva gikk galt?

Ja, men det er for mange til å ramse opp dvs. forsterkere har røket, gitarer har brekt, PA-en har falt ned…………………………

Dett var dett, og takk for at du svarte på disse enkle spørsmålene. Da er det bare en ting som gjenstår. Velg en gitarist som du beundrer og som du vil "plage" til å besvare disse spørsmålene??

Eivind Staxrud – Raga Rockers

 

http://www.backstreetgirls.net/