PAPA ROACH – ROCK’N ROLL!!!!

PAPA ROACH – ROCK’N ROLL!!!!

Etter vårt intervju med Buckcherry og Keith Nelson, så var det klart for en liten samtale med Jacoby Shaddix fra Papa Roach. Han kom løpende, tydelig litt stressa, men smilende og blid som bare pokker.
Etter de første standardfrasene i et intervju, så var vi klare. Men Jacoby måtte første ha et skikkelig "ROCK’N ROLL!!!!!" brøl først og få frem poenget med at han var klar for å "Rock this shit out!", så han var tydeligvis både i kjempeform, godt humør og klar for å gå på scenen.

Jacoby_Me.jpg
Jacoby & Kenneth

Først la meg få starte med å gratulere med et nytt og flott album!

Awww, takker så meget unge mann.

Folk lurer på hvorfor det er bare 5 nye studiosanger på dette albumet og resten livelåter?

Yeah, jeg vet. Dette er liksom et album med "Best of both worlds". Intensjonen bak albumet var å fullføre kontrakten vår med plateselskapet. Liksom se tilbake på 10 år med Papa Roach, liksom vise hvem vi er når vi er på scenen i tillegg til noen nye studiolåter. Så albumet er som en liten minnebok før vi tar neste steg videre i vår karriere.

Så vandret praten vår over på konserter generelt, drikking, damer og rock’n roll. Jacoby var tydeligvis i det ekstremt pratsome hjørnet i dag. Takk og pris for at jeg husket å slå på record-knappen, for jeg hadde allerede gitt opp å skrive noe som helst, for i det tempoet han pratet, var det mer enn nok å bare klare å følge med i det store og hele. Men til slutt fikk jeg peilet han innpå mine spørsmål igjen.

Dere har nå fullført kontrakten og forlat Geffen Records og joinet Eleven-Seven. Er du glad for det og hvordan vil dette påvirke Papa Roach i fremtiden?

Ah, jeg syns det er fantastisk. Dette er det beste vi kunne gjøre. Geffen var ikke fokusert på rock’n roll lengre, de hadde blitt for kommersielle i tankegangen, og vi ville bare være en plass der alt handlet om rock’n roll. Og Eleven-Seven, med band som oss, Buckcherry, Motley Crue osv,  som er bare rockeband, viser at Eleven-Seven vet hva det handler om, samme gjør alle bandene der. Og det er jo det dette handler om for oss. Og ikke minst så får vi nå jobbe med folk som vet hvordan det er å jobbe med rock, hvordan man skal promotere seg ovenfor rockfans.  I Geffen var det aldri sånn. Vi kunne allerede ha reist på turne når de plutselig kunne tenke "Oh shit, we got to promote" osv. Vi har alltid hatt kontroll over egen musikk og kreativitet i Papa Roach, men ting er uansett mye mer fritt og enklere nå. Nå trenger vi ikke å bekymre oss for så mye mer,  utenom hvordan vi skal tilfredsstille våre fans, for det betyr MYE for oss, for fansen er alt.

Så havnet vi litt på villspor igjen med prating om damer, rock’n roll og pils. Og Jacoby var så pratsom i dag, at jeg ga opp og lot han bare få snakke i vei. For mannen var ikke bare morsom, men tvers gjennom koselig og veldig down to earth. Men jeg fikk til slutt lurt inn et spørsmål igjen som fikk oss inn på rett spor igjen.

b6f70f1064858f0ff4c729111199d7d2.jpg

Du sa i et tidligere intervju at du ville slutte å bruke rap og lignende i musikken din, hva er grunnen til det?

Yeah, etter album som "Infest" etc, så følte jeg at jeg hadde gitt det jeg kunne innen den type synging, jeg klarte aldri å føle at jeg kunne komme videre og toppe meg selv, så jeg kom til slutt frem til at jeg ville begynne å synge mer som ren rock’n roll vokalist, vise at jeg også mestrer det på en god måte.
Det endte opp med at jeg f.eks ble spurt av Santana til å synge på hans nye album, fordi han likte hvordan både stemmen og synginga mi hadde blitt. For meg var det veldig stort, for ikke bare er jeg en stor fan, men samtidig føltes det som en annerkjennelse for meg som vokalist. For meg var dette stort.
Men kanskje ettervert, på senere album, så tar jeg frem litt rapping igjen. Jeg holder det jo vedlike ved å synge en del av de gamle låtene live. Papa Roach har mange sider som band og vi vil vise alle sidene.

Angående det, når kan vi forvente et nytt fullt studioalbum fra dere?

Nå videre fremover blir vi å turnere, til en god stund utpå høsten. Og så har vi et par videoer vi skal spille inn. Men etterhvert så kommer det nok et nytt studioalbum. Men nøyaktig når vi går i studio kan jeg ikke svare på akkurat nå dessverre.

Men angående Geffen. Du sa i et annet intervju at etter de slapp et "Best Of" album, så ba du fansen om å IKKE kjøpe det? Og ga det deg noen problemer?

Nei, h*lvete heller. Vi sa bare at de ikke måtte kjøpe det. Vi var på slutten av kontrakten vår og vi ville bare videre, SÅ kom de på at de skulle gi ut et "Best of" og tenkte jeg bare "What the f*ck..why now?".
Jeg følte ikke at dette var et riktig tidspunkt i vår karriere, men de tenkte bare på penger. De ville vel melke noen få kroner mer ut av oss. På en måte så kan jeg forstå dem, men jeg støtter dem ikke i det, derfor ba jeg fansen om å ikke kjøpe albumet. Men nå står vi på egne ben og sitter på en måte med blanke ark og klare for et nytt kapitel i livet vårt.

Så vandret samtalen vår nok en gang langt på sidesporet, der vi diskuterte musikk generelt, album, hvordan ting har forandret seg oppgjennom årene. Jacoby viser ikke bare at han har stor innsikt i musikkbransjen, men mannen er jo også smart. Han skjønner hvordan folk og medier utvikler seg, hva fansen vil ha og hvordan. Man kan jo ikke annet enn å like denne mannen! Vi var også innom mye ukjent musikk han liker og brenner for, så jeg fikk bøttevis med tips om hva jeg måtte høre på og spesielle ting han henter inspirasjon fra. Han elsker klassisk musikk, hvem skulle tro det? Men for ente gang fikk jeg sporet han inn på intervjuet igjen.

jacoby_pressphoto.jpg

Mange lurer på hvordan det går med Dave Buckner for tiden?

Oh, det går veldig bra med Dave om dagen. Han har fått en sønn og han begynner å nyte livet sammen med familien sin. Livet på veien var hardt og det var veldig tungt for oss å se hvordan Dave sleit og gikk mer og mer nedover. Ting måtte gå som de gikk, men nå går det heldigvis bedre med han og det er godt å se for oss andre. Vi er jo glade i hverandre og vi vil jo alltid være som en stor familie.

Regner med dette er et dumt spørsmål, men hvordan er livet på veien?

*ler* Jeg digger det, det er fantastisk. Jeg savner selvsagt familien min når jeg er på tur. Men når jeg er hjemme og har vært hjemme over en måned, så begynner jeg å føle meg som et dyr i bur. Jeg bare MÅ ut på veien og få meg min dose med rock’n roll. Im a rock’n roll junkie you know! Og noe av det beste med å være i et rockeband, er at man også får reise masse. Se verden og treffe mennesker. Når jeg var liten tenkte jeg alltid at verden virket så stor og lurte på hva som er ute der. Nå får jeg reise rundt å se mange plasser og nye ting over hele verden. Alt føles ut som en big trip om du skjønner. Jeg liker virkelig Europa, her er alt så nærme hverandre. Man kan lett reise mellom landene. Jeg trives her.

Jeg trenger vel kanskje ikke å si det, men nok en gang havnet vi langt på sidesporet igjen, der en helt åpen Jacoby snakket om alt fra tanker og livet fra barndommen til hvor han er i dag. Men de historiene får forbli mellom meg og han. Jacoby var egentlig allerede sent ut til Soundcheck , men jeg klarte å smette inn et lite spørsmål til.

Er det noe du vil fortelle om deg og bandet som du vil dele med den norske fansen? Ting som ikke vanligvis kommer frem i intervju?

Oh, shit *ler* Hmm, når jeg kommer hjem, så elsker jeg å lage mat. Lage frokost til familien min, lage middag og ikke minst grilling. Ekte amerikansk BBQ og jeg er god på det. Mens andre ganger liker jeg å bruke lang tid på kjøkkenet og lage gode middager med kjærlighet. Og ikke minst invitere venner over på middag. Vi er alle forskjellige i bandet, og det er det som gjør oss til det bandet vi er. Jeg f.eks er veldig sosial, jeg elsker mennesker rundt meg, mens Tobin, vår bassist, liker best å være alene, være kreativ. Sitte i sin egen verden og lage musikk. Mens gitaristen vår Jerry er Gadget-freaken vår. Vi kaller ham bare for Tech-support. Og han er veldig inni bilder og resturere biler. Trommisen vår Tony er wild-boy, partygutten. Han elsker å feste hardt og leve livet. Og med et hjerte av gull. Papa Roach er en samling av 4 forskjellige individer, samlet som en sjel. Vi hører sammen. Vi er familie.

Og som mange ganger før, havnet vi på sidesporet igjen, der Jacoby virkelig ga meg et innblikk i innsiden av det virkelige Papa Roach. Han var veldig ærlig og avslappet.  Men den praten får vi heller kanskje komme tilbake til ved en senere anledning.  Jacoby var den som takket for praten og fortalte at han virkelig hadde koset seg og syns jeg var veldig rock’n roll. Sånt varmer en fan som konsentrerer seg om å være mest mulig proffesjonell. Jeg må få rette en takk tilbake til en veldig åpenhjertig og vennlig Jacoby Shaddix for en fantastisk stund.

http://www.paparoach.com/