SONIC SYNDICATE nede på John Dee (10/3)

SONIC SYNDICATE nede på John Dee (10/3)

 

Torsdag 10. mars 2011  Oslo/John Dee

 

SONIC SYNDICATE

C.C. NOK 200,-

18 år leg plikt

 

SonicSyndicate_1.jpg

Etter besøk med Sabaton og In Flames kommer de melodiske deathmetallerne tilbake på egen hånd med sin nye plate "We Rule The Night", for øvrig produsert av selveste Toby Wright (Kiss, Mötley Crue, Korn, Slayer).  

 

Bandet ble startet i 2000 av brødrene Roger, Richard og deres fetter/søskenbarn Robin Sjunnesson. De ville starte ett band sammen etter at de hadde tatt pause fra deres andre band Tunes of Silence. I det tidligere bandet hadde de hatt ett band sammen med noen klassekamerater som spilte under sjangeren Power Metal men ville de starte ett nytt prosjekt og denne gangen spille en annen sjanger. Det nye bandet kalte de Fallen Angels, og bandet spilte melodisk death metal inspirert av hovedsakelig svenske melodiske death metal band som Soilwork, Dark Tranquillity og In Flames. Fallen Angels spilte sin første sang på en talentjakt som skolene i Falkenberg holdt i mars 2003. De kom til finalen men vant ikke konkurransen. Bandet likte responsen de fikk av publikum og folket som var innblandet i konkurransen. Snart hadde de klart å bli «store» i hjembyen. De spilte inn tre demoer som heter Black Lotus, Fall from Heaven og Extinction.

I desember 2005 skrev bandet kontrakt med plateselskapet Pivotal Rockordings i USA, så begynte de og lage debutalbumet Eden Fire. Før bandet var ferdig med debutalbumet skiftet de navn til Sonic Syndicate for unngå problemer med band som hadde samme navn. Eden Fire ble sluppet ut den 13. september 2005. Dette albumet var en blanding av Gothenburg Metal (melodisk death metal) og Hardcore, men for det meste melodisk death metal. Etter en stund ble bandet kjent og fikk fort fans i Sverige. Senere samme år gjennomførte de en svensk turné for å reklamere mer for debutalbumet sitt.

I begynnelsen av 2006 ble Kristoffer Bäcklund erstattet av John Bengtsson som var et aktivt medlem i melodisk death metal bandet DØDZ. I løpet av våren 2006 ble bandet forsterket med sangeren Roland Johansson. Grunnen var at bandet ville ha større dynamikk i sangene og mere initiativ fra publikum live, noe som Roland Johansson kunne hjelpe de med.

I 2006 var Sonic Syndicate med i Nuclear Blasts konkurranse. De tre beste bandene av 1 500 påmeldte band skulle få en platekontrakt. Sonic Syndicate var ett av de tre bandene som vant. Bandet spilte så inn sitt neste album Only Inhuman som ble utgitt 18. mai 2007.

To av medlemmene i bandet, Roger og Richard har gått med på å spille inn et samlealbum, Nuclear Blast All-Stars, med den gamle Soilwork-gitaristen Peter Wichers. De har også spilt på den store heavymetall-festivalen Wacken Open Air i 2007.

Den 30. mars annonserte bandet at Roland Johansson ville forlate bandet på grunn av personlige grunner. Dette var først sett på som en tidlig aprilsnarr fra fans. Bandet annonserte at de ville med en gang sette igang og lete etter en ny vokalist for å fylle Rolands rolle i bandet. Roland vil fortsette å turnere ferdig med de til noe annet blir annonsert.

24. august 2009 ble den britiske vokalisten Nathan James Biggs (tidligere i The Hollow Earth Theory) utnevnt som den nye vokalisten i bandet.

Sonic Syndicate skal utgi en EP kalt «Rebellion» med to nye sanger produsert med den nye vokalisten den 6. november 2009. Bandet har også gitt en uttalelse om at det nye albumet vil bli sluppet rundt april 2010. Den 25. september slapp Sonic Syndicate ut deres debutsingle med Nathan kalt «Burn This City». Musikkvideoen til sangen ble spilt in torsdag 10. september 2009.