KAIZERS ORCHESTRA – Trondheim – Samfundet

KAIZERS ORCHESTRA – Trondheim – Samfundet

Ca. 22.35 entrer gjengen som utgjør Kaizers Orchestra scenen og da har salen vært elektrisk i 10 minutter allerede. Kaizers trenger ikke noe oppvarmingsband. Folket i salen er sultne på Kaizers og kun Kaizers.
Med sitt nyeste slipp Violeta Violeta har bandet nok en gang vist at det er en grunn til at de er et av landets ledende band, for plata er intet mindre enn magisk. Derfor var jeg også veldig spent på hvordan disse låtene ville gjøre seg live, det er nemlig der Kaizers hører hjemme, på scenen!

Men tilbake til salen. Når Janove Ottesen går kommer på scenen er det omtrent umulig å høre annet enn kvinnelige røster i salen. Snodig det der. Verre skulle det bli. Kaizers tok på seg rollen som oppvarmere selv denne kvelden. For først fikk vi servert en halvtime med gode gamle Kaizersslagere. Og jaggu piska det opp stemningen også ja!
Så når backdropen forsvant og en ny backdrop i form av Violeta Violeta logoen kom fram skjønte de fleste (vil jeg tro) hva man hadde i vente. Bandet spilte 6-7 av låtene fra siste plata og en ting kan jeg love deg, de nye låtene sparker like bra, om ikke bedre, live enn de gamle. Og publikums reaksjon var ikke til å vente på. Stemningen som er å oppdrive under en Kaizerskonsert overgår det meste annet jeg har opplevd live. Det var da også derfor jeg valgte å dra på Kaizers denne kvelden og ikke Entombed som også besøkte Trondheim denne kvelden. Så var det ikke ETT eneste kjent fjes å se heller da, men det tåler vi. Bandet var i storform (nok en gang) og gav uttrykk for at de liker seg veldig godt under Studentersamfundets lune kuppel. Violeta Violeta har også satt seg godt hos bandets fans for de sang like mye med på de nye låtene som på de gamle, det må jo være moro for et band.

Etter at bandet hadde spilt låter fra sisteplate forsvant backdropen for å bli erstattet av nok en ny en. Og da hadde vi 45 minutter moro med enda flere gamle låter forann oss. Bandet holdt på i omtrent to timer denne kvelden og det var like moro fra start til slutt. Noen setliste har jeg dessverre ikke og ikke er jeg en kløpper på låttitler heller, så spør noen andre om du lurer!

Nå er det ikke mere en litt over et halvår til neste plate i trilogien kommer og det må da være lov å håpe på et nytt besøk av denne gjengen over nyttår vel?