TrollfesT – Vi liker å være seriøst useriøse

TrollfesT – Vi liker å være seriøst useriøse

TrollfesT er på trappene med ny skive: "En Kvest For Den Hellige Gral". Vi tok inn Mr. Seidel for en prat om den nye skiva, spåkoner, sprit og VM på ski.

Trollfest_11_2.jpg

Får først og fremst bare gratulere med en knall skive. For å begynne på begynnelsen kan du fortelle om TrollfesT og hvem dere er:

Tusen takk! TrollfesT ble startet for rundt 7-8 år siden som et tulle party band. Dvs at vi kun mekket noen korte låter som skulle fungere som et litt dårlig humor innslag på vorspiel. Siden den gang har vi merkelig nok gitt ut 3 plater og 1 EP, og vår fjerde plate "En Kvest For Den Hellige Gral" kommer ut i slutten av april. Når det kommer til musikken vi spiller så er det en fin blanding av alt fra ekstrem metal til balkan folk, av den grunn liker vi å kalle musikken vår for True Norwegian Balkan Metal! For å kunne gjennomføre denne formen for musikk i en livesetting består TrollfesT av 7 medlemmer, hvor vi i tillegg til vanlig instrumentering har banjo, trekkspill og saksofon.

Er TrollfesT et humorband ala Black Debbath, DDR etc?

Jo, ja, det kan man vel godt si. Vi prøver å ha det så morro som overhode mulig og spre den jævla dårlige humoren vår. Så langt har dette vært en veldig fin oppskrift for oss med tanke på hvor langt bandet har kommet siden starten. Vi liker å være seriøst useriøse!:)

Dere har jo vært ekstremt mye ute og spilt i Europa, hvordan har responsen vært? Beste minne?

Ekstremt mye er å ta hardt i, men det skal bli ekstremt mye framover. Etter at vi signerte med Rock The Nation har tilbudene begynt å strømme inn, så vi er veldig spente på hva framtiden vil bringe. Responsen så langt har vært overveldende! Vi blir like positivt overrasker hver gang vi er ute og spiller. Beste minne må være vår andre konsert hvor vi spilte på Ragnarök festivalen i Tyskland. Vi spilte kl 13.00 på lørdag fomiddag. Når vi ankom konsertlokalet var det vell rundt 200-300 mann foran scenen og vi var veldig fornøyd med det med tanke på klokkeslettet vi skulle spille. Vi gikk bak scenen, fikk i oss litt frokost og gjorde oss klare til konsert. Det ble et par hektiske minutter før konsertstart pga tekniske problemer så vi fikk ikke sjansen til å tenke noe særlig over publikum. Så når introen startet og vi endelig kom ut på scenen var salen fullsatt! Flere tusen!! Konserten gikk smertefritt og folkehavet gynget i takt med musikken fra første til siste note! Etter konserten vår minsket folkehavet tilbake til ett par hundre og vi fikk høre fra konsertarrangøren at TrollfesT hadde vært den store snakkisen dagen før og at folk stod opp for å se oss for så og gå tilbake til køys igjen! Etter konserten hadde vi signening session hvor vi signterte så blekket spruta! Folk bare strømmet til og når vi fikk beskjed om at vi var ferdig og skulle gi plass til neste band, følgte folkemassen oss og vi ble stående på siden av signingstanden og fortsatte å signere i rundt 20 minutter til! Hehe! Skal si det var litt av en nedtur og komme tilbake til hverdagslivet etter en sånn utrolig opplevelse!

Trollfest_11_1.jpg

Norge er ikke bortskjemte med TrollfesT konserter, er det noen planer om å endre på dette?

Vi har alltid vært litt tvilende til å spille konserter i Norge ettersom vi følte at kanskje det norske publikum ikke vil forstå humoren og galskapen i musikken vår. Du vet jo hvordan det norske publikum er, stillestående og tvilende. Black metal police kan det vel kanskje kalles. Men vi bestemte oss for å prøve med en konsert i Oslo i fjor og det viste seg at vi tok feil! Det norske publikum var på høyde med hvilke som helst europeisk publikum. Vi fikk blod på tann og ente vel opp med å spille 4 konserter i Norge i fjor. Vi er alltid giret på å spille konserter vi, så det er bare til å booke bandet så blir det nok flere konsert i Norge også etterhvert:D

Dere har nå nettopp signert en ny platekontrakt, er dere fornøyd med den og hvorfor valgte dere Noiseart?

Yes, det tok oss nesten et år å finne et plateselskap vi følte kunne pushe bande videre til nye høyder! Vi fikk en del tilbud i løpet av året som gikk, men det var ingen av kontraktene som fristet noe særlig. Vi var nesten på kanten til å gi opp til slutt og bare signere på det beste tilbudet vi hadde motatt. Men bare dager før vi signerte tikket den inn en mail med tilbud fra Noiseart/Rock the nation, og fy faen til tilbud sier bare jeg! Det var ingen tvil om at vi hadde skutt gullfuglen og det var bare til å ro dealen i land og få signert kontrakten. Det at NoiseArt er Rock The Nations plateselskap var heller ingen uting, dermed fikk vi også Europas største booking selskap med på kjøpet! Siden vi signerte kontrakten har NoiseArt og Rock The Nation vært super kule!

Hva er planen for TrollfesT etter at skiva har kommet ut?

Planen er da og spille så mange konserter som overhodet mulig. Vi har allerede et par festivaler linet opp for i sommer pluss en potensiell turné til høsten så det ser veldig lovende ut! I tillegg har vi allerede startet å lage låter til neste album og er vell i skrivende stund oppe i 5 nye låter. Det er slutt på at TrollfesT ligger på latsiden, nå skal det faen meg gønnes på!!

Du spiller jo i en del andre band (Sarkom, Pantheon I, Metal Militia), er det vanskelig å prioritere hvilket band som teller mest? Alle bandene er jo meget aktive på livefronten.

Ja, jeg vet jeg har skutt meg litt selv i foten med å være med i så mange band. Og ja, prioritering er til tider veldig vansklig. Så langt har jeg prøvd å leve etter "første band til mølla" prinsippet, men ser at dette kan bli ett problem ettersom bandene bare blir større og større. I tillegg til musikken så har jeg jo også en vanlig fastjobb som må prioriteres, så når liveaktiviteten til bandene bare øker så har jeg også et problem angående feriedager fra jobb. Men jeg klarer rett og slett ikke å slutte i noen av bandene, alle betyr veldig mye for meg.

Har du ett liv utenom musikken?

Liv uten om musikken?? Hva mener du?? Men fra spøk til revolver, ja jeg prøver å ha et liv utenom musikken også, men det er ikke alltid like lett. Musikken og jobb tar begge opp mye av tiden min så da blir det lite av fritid.

Trollfest_11_3.jpg

Har TrollfesT undersøkt sin skjebne med en spåkone, hva sa mediumet?

Hvordan visste du dette? Dette er en av våre faste rutiner før vi skal spille inn ny plate. Er alltid greit å få et lite innblikk i fremtiden om hvilken musikalsk retning vi bør ta for å selge mest mulig! Vi gjør jo ikke detta bare for å ha de gøy! Må tjene mest mulig penger også!

Kommer dere snart med en barne cd? Tolkninger av "Når Trollmor har lagt sine 11 småtroll" osv?

Yes, albumet "TrollfesT – Små rumpetroll" har vært under planlegging i lengre tid. Problemet er at vi ikke klarer å bli helt enige om hvilke sanger vi skal spille inn. Så langt er vi kun blitt enige om følgende: "Fola Fola blakken", "Store klokker sier tikk takk" og "Tommetott, Tommeltott hvor er du?".

Hva er det tøffeste trollet?

Utentvil Raglefanten i Trolljegeren!

Dere er jo ett band bestående av trygga alkoholikere som bor der ingen andre kunne tru at nokon kunne bu. Jeg regner med at det stort sett går i hjemmelaget brennevin når dere er hjemme. Men på turne har dere kanskje fått smake litt på "luksus brennevin". Hva er deres favoritt og hvorfor?

Ingenting slår hjemmelaga brennevin nei! Billig og effektivt!:) På tur flyter det over av alkohol, så tid til å se hvilken flaske man drikker av er det ikke tid til! Her er det bare til å kjøre på til det svartner! Men jeg vet at en god Whiskey, JegerMeister eller Rom er å foretrekke. Helst alle tre!

Hvem er kulest av Blomster-Finn og Batman?

Har jeg lov til å svare at Megatron er kulest?

Nå er det jo snart VM på ski i Oslo. Heier du på Pølsa?

Nja, han var en stor favoritt, men etter 42.-plass i norgescupsprinten på Beitostølen sist fredag har jeg mistet troen! Dermed blir det nok Anders Gløersen jeg skal heie på! Heia Anders Gløersen!!

Trollfest_EnKvest.jpg

Litt tilbake til den nye skiva;

Javel, shoot!

Det som slår meg når jeg hører den er hvor mye mer presis og fyldig lyd dere har denne gangen, så kan du fortelle litt om hva som skiller denne skiva fra de tidligere?

Dette er faktisk første gang vi har prøvd oss i ett studio! De 3 første platene spilte vi inn selv på gutterommet. Det som er kjipt når man spiller inn selv er at det tar så sinsykt lang tid, jeg trur vi brukte nesten ett år på Villanden fra start til sluttprodukt. Grunnen til at det tok så lang tid var at vi pleide å nyte et par øl under innspilling, så dette førte som regel til at innspilling ble satt til side for drikking. Dvs at hver innspillingssession sluttet etter rundt to timer og festen var et faktum! Denne gang spilte vi inn alt utenom skrangleinstrumenter hos Marius Strand i Strand Studio. Skrangleinstrumentene, dvs alt ekstra stæsjet som ligger over grunnkompet, spilte vi inn selv. Miksen ble også gjort av Strand. Vi begynte innspillingen i januar og var vell ferdig med all innspilling i slutten av februar. Når det er penger inne i bildet har vi ikke tid til å tulle rundt og alle var fokusert på å jobbe fort og effektivt!

Hva er grunnen til at dere nå har fått med alle de tidligere session musikerne som faste medlemmer i bandet? Er det ikke bedre å ha ansatte?

Ansatte er digg det, å ha noen å rakke ned på! Men det viste seg at alle tre session musikerne vi hadde gjorde en såpass god jobb at vi ikke kunne risikere å miste dem. Dermed fikk vi dem inn som faste medlemmer!

Hvor er det mulig å få kjøpt merch og skiver av dere?

Vi selger litt merch fra vår egen lille merch shop: http://trollfest.bigcartel.com

Her har vi også linket opp flere sider hvor man får kjøpt masse fet TrollfesT merch!;)

Fritt ord:

Tusen takk for intervjuet:D

Husk "En Kvest For Den Hellige Gral" som slippes i april! Er du en skikkelig TrollfesT fan bør du sikre deg limited edition digipacken som inneholder en bonuslåt;)

DOBRANE!!!

http://www.myspace.com/trollfest