ABOVE AND BEYOND FESTIVAL – Bergen (26/2)

ABOVE AND BEYOND FESTIVAL – Bergen (26/2)

 

Above and Beyond festivalen, lørdag 26. februar på Garage.

 

Krakow slipper 7" og lager i den anledning Above and Beyond festival.

Det er for første gang klart for Above and Beyond festival i Bergen. Bak festivalen står post-metal/ambient bandet Krakow fra Bergen. Den 26. februar slipper Krakow en 7" splitt sammen med Resonaut fra Trondheim og istedenfor å bare ha en vanlig slippfest arrangerer Krakow Above and Beyond festival. Krakow har invitert Resonaut fra Trondheim og The March of Echoes til å spille på festivalen, begge booket til årets Inferno festival, og Solstorm fra Bergen. Solstorm slipper debut album denne våren.

I tillegg er Robert Høyem årets Festivalkunstner og han skal stille ut bilder i kjelleren på Garage, og Inge Rypdal fra Emmerhoff and the melacholy babies bidrar med musikals bestillingsverk.

Selv er Krakow som sagt aktuell med 7" release, bidrar på en kommende Enslaved tributeplate kalt Önd- a tribute som utgis på Pictonian Records denne sommeren, og bandet slipper sitt andre album høsten 2011.

Det blir også Garagerock Above and Beyond spesial onsdag 23. februar der Kiss Kiss King Kong spiller B-sides konsert i baren på Garage.

 

Above and Beyond – psykedelisk, varmt & stemningsfullt!

Det er for første gang klart for Above and Beyond festival i Bergen! Above and Beyond har som visjon å gi gjestene en helhetlig opplevelse, der ikke bare de enkelte konsertene står i fokus, men også atmosfæren i hele konsertlokalet. Alle artistene under årets festival har stemning som fellesnevner og dette ønsker vi å hedre! Kjelleren på Garage vil lørdag. 26. februar være forvandlet til et psykedelisk, varmt og stemningsfullt sted, der publikum er en like stor del som artistene.

PROGRAM

Krakow:
Krakow er rolig, mediterende, aggressiv og urovekkende. Krakow er farlig. Siden oppstarten i 2005 har bandet sluppet to EPer og et album, samt gjort utallige konserter i inn- og utland. Krakow blir sammenlignet med band som Hawkwind, High on Fire og Neurosis, men høres mer og mer bare ut som Krakow.

http://www.myspace.com/krakowband

The March of Echoes:

"Epic, doomy progressive hardcore," var beskrivelsen av MOE etter en av konsertene de hadde i USA i vinter. MOE lager musikk som lever. Den skal sveve og være sval, men også knusende og hypnotiserende.
Referansene er mange. Alt fra jazz, og prog til ambient, hardcore og trip-hop er noe av det man kan høre i MOE. Det er allikevel søken etter et bredt og dynamisk lydbilde som jager låtene der de boltrer seg fremover i et landskap dekket av melodi og råskap.

http://www.myspace.com/themarchofechoes

Resonaut:

Resonaut er en trio fra Trondheim som spiller høy, tung og suggerende musikk inspirert av Electric Wizard, Sleep, Pentagram, Black Sabbath og Acid King. De har en sound som ikke er det du kjenner igjen først når du hører ordene "metal" og "Trondheim" i samme setning. Resonaut er et band som best oppleves live, og hovedfokuset deres er å levere knallbra, knusende konserter med massiv lyd og suggerende låter.

http://www.myspace.com/resonaut

Solstorm:

Ognoise er hodet og galskapen bak Solstorm (solar storm). Sammen med Jaran Hereid og Camilo Beltran, fra deathmetalbandet Goliathon,, Helge Taksdal, og Alkolust (Hellish Outcast, Byfrost), dannet Ognoise Solstorm. Bandet skriver soundtracket til apokalypsen, lyden av dommedag og den sikre sannheten om at ingenting varer evig ved å kombinere støy, doom og anti-euforisk stoner metal. Det låter stort, tungt og mye!

http://www.myspace.com/solstormofficial

Bestillingsverk av Inge Rypdal
Festivalkunstner Robert Høyem

cc 120,-