MASTODON til Bergen 13/6

MASTODON til Bergen 13/6

Mastodon til Bergen 13. juni!

Mandag 13. juni gjester Atlanta-metalbandet Mastodon Bergen for første gang. Å kalle det et etterlengtet besøk er en mild underdrivelse. Helt siden kvartetten snudde et smekkfullt John Dee på hodet vinteren 2005, har rock- og metalentusiaster over det ganske land krysset fingre og tær for en ny mulighet til å se bandet i full vigør.

Nå har riktig nok Mastodon besøkt landet flere ganger siden den tid, både som oppvarmingsband for Iron Maiden og Metallica og som festivalattraksjon på Hove-festivalen. Men den type jobber innbærer kortere spilletid og begrensede muligheter til å gi publikum full showpakke. Da finnes det vel knapt en bedre arena enn ærverdige Grieghallen når man skal slå på stortrommen igjen.

Billettene koster kr 560 – 460 + avgift. Ståplasser foran scenen, sitteplasser i amfi. 18 års aldersgrense. Billettsalget starter mandag 14. februar kl 10.00 via Billettservice’ utsalgssteder.

Klikk her for online-bestilling STÅPLASSER!

Klikk her for online-bestilling SITTEPLASSER!

NB! Begrenset antall billetter til BT-kortpris (kr 460 + avgift) i hver priskategori! Førstemann-til-møllen-prinsippet gjelder!

Mastodon ble dannet i Atlanta, Georgia i 1999. Gjengen skjønte raskt at det var landeveien som gjaldt og turnerte nærmest konstant de første årene, noe som gjorde at de kjapt ble en konsertattraksjon det begynte å gå gjetord om.

Musikalsk hentet de inspirasjon fra blant andre Melvins, Slayer og Thin Lizzy. kombinasjonen av stoner, thrash og klassisk gitarbasert hardrock ga Mastodon en helt egen stemme som har gjort dem til helter både blant metalfans, vanlige rockere og indiefamilien. Kort sagt, bandet har en appell som favner om de fleste som er over middels interessert i musikk.
Det store gjennombruddet kom med andreplaten, «Leviathan» (2004), som blant annet inneholder kataloghøydepunkt som «Blood and Thunder» og «Iron Tusk». Toppkarakterene haglet, publikum jublet og storselskapet Warner klarte til slutt å sikre seg underskriften til det som har blitt et av 2000-tallets mest omtalte metalband.

Med oppfølgerene «Blood Mountain» og «Crack the Skye» har kvartetten utviklet seg i stadig mer progressiv retning, tydelig inspirert av 70-tallsikoner som Rush og King Crimson. Sistnevnte plate ble for øvrig produsert av velrenommerte Brendan O’Brien, som også har jobbet med storheter som Bruce Springsteen, Pearl Jam og AC/DC. Etter slippet av det grandiose konseptalbumet, skrev ærverdige Rolling Stone Magazine blant annet «Mastodon er det største metalbandet for sin generasjon – ingen andre kommer i nærheten.»

15. mars slipper Mastodon sin første live-dvd, «Live at Aragon». Med andre ord en perfekt mulighet til å oppsummere en så langt fantastisk karriere. Bergen gleder seg.

Fakta:
Sted: Grieghallen
Dato: Mandag 13. Juni
Tid: kl 20.00
Dørene åpner: kl 19.00
Billetter kr 560 – 460 + avgift.
NB! Ståplasser foran scenen, sitteplasser i amfi. 18 års aldersgrense.
Billettsalget starter mandag 14. Februar kl 10.00 via Bilelttservice’ utsalgssteder
Presentert av Bergen Live & Live Nation