MØRKEMESSA – Stavanger – Evangeliesenteret

MØRKEMESSA – Stavanger – Evangeliesenteret

Mens resten av Stavanger somler seg avgårde for å se Lydia Laska og Kvelertak, var vi en neve folk som møtte opp på det gamle Evangelist Senteret for konserter i forbindelse med Stavangers første Mørkemesse. Salg av cd’er og klær på dagtid, og konserter på kvelden.

Først ut var deathcore bandet Saints in Sin. Denne delen av kvelden stod jeg lett over, ettersom forrige SiS konsert var, la oss si, mindre enn imponerende…

Deathfare_Morkamessa_Stavanger_11_1.jpg
Photo: Anne Marie Sneisen

Med helt fersk og ny vokalist var dødmetallerne fra Deathfare klar for aksjon. Flott levering av meget kurant death metal som funker ekstremt mye bedre live enn i CD format. Den nye vokalisten leverte en intens konsert med litt publikumsdeltagelse. Med sanger som "Final Cut", "Kitchen Massacre" og "Let’s Turn this Rape into a Homicide" ble det god stemning i lokalet for det lille publikumet.

Antaios_Morkamessa_Stavanger_11_2.jpg
Photo: Anne Marie Sneisen

Så var det klart for kveldens høydepunkt. Lokalbandet Antaios har spilt (av og på) i nærmere 13 år, og slik jeg forstod det var dette mer eller mindre deres første konsert. Så dette skulle bli spennende.Men man merker seg fort at ikke alle i bandet har taklet nervøsiteten like bra. Det var vel ett heller ganske stort alkohol inntak hos den ene gitaristen som sørget for et koselig lite fylle-show.

Alt begynte bra og de første sangene ble spilt uten større komplikasjoner, men så rundt sang nummer 3 tok alkoholen kontroll og plutselig fikk den ene forsterkeren litt kos og klem fra en gitarist som måtte ha noe å henge over. Deretter måtte han av scenen for å stemme gitaren og det tok sin tid, til slutt kom han tilbake og “spilte” resten av konserten med sure toner og var halvt i koma. Litt synd egentlig, for resten av bandet blunket ikke engang av den døddrukne gitaristen og fortsatte konserten. Bra var vel det, for musikken var herlig ond black metal av god kvalitet. Så Antaios, neste gang dere spiller og kan garantere at ingen av gitaristene svimer av på scenen stiller jeg gledelig til neste konsert!

www.myspace.com/saintsinsin
www.myspace.com/deathfare
www.myspace.com/antaiosofficial