BLOOD COMMAND – Det aller kjekkeste vi gjør

BLOOD COMMAND – Det aller kjekkeste vi gjør

Det er 26. november, det er iskaldt i Trondheim, og passende nok duket for Polarfest på Blæst. Blood Command, Jack Dalton, Texum, GODS og Dj-set skal varte opp med show for kvelden. Jeg møter Silje Tombre og Yngve «Rockemester» Andersen i Blood Command før konserten, som akkurat har returnert fra turné.

BloodCommand_1.jpg

Hvordan var det å være på turné?

Det var veldig gøy, god stemning som alltid. Det er veldig god trening for bandet å spille hver eneste kveld, og møte problemer underveis som man er nødt til å ta takle der og da. Bandet blir bedre på alle måter, både psykisk og spillemessig. Det er klart at det kan bli litt slitsomt, men sånn er det når man spiller i et rockeband. Takler man det ikke, må man finne på noe annet å gjøre.

Hvordan er det å spille konsert?

Det er på én måte det aller kjekkeste vi gjør. Veldig gøy å se responsen fra publikum når de kjenner igjen sangene, og bare lar seg rive med. Det mest spennende er å spille nye låter for første gang, vi er alltid litt spent på responsen når vi legger nye låter inn i settet. Samtidig kan det være minst like gøy å være i studio, og produsere nye ting.

Hva er det beste som kan skje dere under en konsert?

Før konsertene pleier vi å ha en liten peptalk der vi blir enige om å «drepe driten». Da er det jo artig at publikum bestemmer seg for å gjøre det samme, og lar seg rive helt med. Det er kult når det blir startet mosh pits, da ser vi at publikum koser seg, noe som jo er hele målet. Da koser vi oss også. Vi opplevde «Wall of death» på en konsert i sommer. Det var rørende. Vi hadde også en spesiell opplevelse på releasepartyet vårt på Garage i Bergen. De to fremste radene var 19 år gamle jenter i tubekjoler og på høye hæler. De lekte ikke mosh pit, for å si det sånn. De gikk inn for det med livet.  Skrapte seg på glass de selv hadde klart å knuse. Én jente klarte til og med å slå hodet i en monitor, og endte opp med en saftig blåveis.

BloodCommand_Ghostclocks.jpg

Hvor vil dere si at det beste publikumet er?

Det er kult å spille på et lite sted, når man har publikumet rett i trynet. Samtidig spiller vi jo stadionrock, så sånn sett passet arenaen på Øya festivalen i sommer oss veldig bra, og det er nok det kuleste vi har gjort til nå. Videre er publikumet i Trondheim ganske trofast, og det er kjekt å spille her med tanke på at booking selskapet vårt er her, det pleier alltid å være bra med folk på konsertene. Men vi kommer jo fra Bergen, så selvfølgelig er det beste publikumet å finne der. Der spiller vi jo for kjente og kjære.

Hvordan er det å være jente i et hardcoreband?

Det er veldig morsomt! Jeg synes ikke det er noe problematisk å være eneste jente da jeg synes det ofte er lettere å forholde seg til gutter. Tidligere kunne det være en påkjenning for stemmen med tanke på den syngestilen jeg har, men man lærer seg fort teknikker for å holde stemmen i sjakk. Jeg ville selvfølgelig ikke spilt i et hardcoreband om jeg ikke hadde likt det, og responsen på hjemmebane har bare vært positiv.

Har dere noen plan videre?

Planen nå er å utnytte bølgen vi er på. Vi holder på å jobbe med en ny EP som er planlagt til å lanseres rundt mars. I tillegg jobbe videre til neste år med å turnere ræven av oss, der vi i første omgang skal til England og sjekke ut hvordan vi blir mottatt der. Vi har en god buzz i England, der vi har fått gode anmeldelser på platen vår.

BloodCommand_live.jpg

 

Konserten

Etter intervjuet var jeg veldig klar for konsert, og etter Texum og Jack Dalton, som for min del ble oppvarming, var det endelig klart for Blood Command. Jeg så BC to ganger i Bergen i sommer med full stue og mosh pits, så jeg visste at jeg hadde noe å glede meg til. Jeg hadde derfor lenge ventet på å se Blood Command på bookinglisten til Blæst. Etter å ha gått glipp av sist konsert, og etter et udugelig forsøk på å få tak i billetter til konserten i Amsterdam i november, var gleden stor da Polarfest ble satt opp. Med magen full av øl, julepølse og kake (blir ikke ordentlig bursdag uten kake) hører vi introen til «Art for the sake of art» starte og publikum beveger seg forsiktig frem mot scenen. Blæst er ikke den største arenaen, så det skal ikke mye til for at BC får publikum «rett i trynet» som Rockemesteren så fint kalte det. Likevel er det halvannen meter foran scenen som er folketom. Vi trekker lengre frem, og når starten på min personlige favoritt «Incorporate use of cloak & dagger» kommer er festen i gang for min del.

Jeg synes Blood Command leverer bra. De spiller raskt og hardt, og rekker til og med å få inn en ny låt i settet, «Schizofrenic Summer», som er en coverlåt av Jeroan Drive, det andre bandet til BC-medlemmene Yngve Andersen og Sigurd Hakaas. Publikum er veldig forsiktig gjennom hele konserten synes jeg. Selv ikke da Silje Tombre sa klart ifra at det var god plass foran scenen skjedde det noe. Vi stiller oss opp rett foran scenen og rocker for harde livet, og publikum lar seg rive litt mer med utover i konserten. Stemningen er bra mot slutten, men det er fortsatt ingen mosh pits i syne. Overraskelsen var derfor stor da jeg blir dyttet hardt bakfra og rett inn i vennene mine, for så å bli dyttet tilbake igjen i mengden. Da hadde selveste Silje Tombre tatt seg en pause fra scenen for å gå ut og lage litt liv selv, det var jo litt artig.

Med tanke på at det var flere band som spilte på Blæst denne kvelden, er det ikke rart om BC ble litt for hardcore for enkelte. Men neste gang de tar turen til Trondheim, håper jeg de har sin egen konsert så de får den stemningen og det livet de fortjener 🙂 Jeg gleder meg.

Personlig høydepunkt: «Every exception has it’s rule»

http://www.myspace.com/bloodcommand