UFFA i brann

UFFA i brann

Det brøt natt til onsdag ut brann i Uffa-huset i Frostaveien på Buran i Trondheim.

Brannvesen og politi ble varslet om brannen like før klokken 2.

Ingen personer i huset

– Vi fikk melding om røykutvikling fra et bygg i Frostaveien. Vi var på stedet etter kort tid og konstaterte at det var brann i det såkalte Uffa-huset. Her var det ild løs, og brannvesenet kom like etterpå. Såvidt vi vet er det ingen som var til stede i huset da det begynte å brenne, sier politiets innsatsleder Per Ivar Olsen.

En time etter at den første meldingen om brannen kom, sto det fortsatt flammer opp fra taket og inngangspartiet som vender mot Steinkjergata.

– Det har pågått slukningsarbeid helt fram til nå, men det ser ut som om brannvesenet begynner å få kontroll, sa Olsen til adressa.no i 3-tiden i natt.

Utbrent innvendig

Brannen har ført til store skader på bygningen som inneholdt blant annet kafé, konsertscene og bandrom. Ingen personer ble skadd.

– Ifølge røykdykkerne til brannvesenet er det utbrent i store deler av huset, sier Olsen.

Nesten alle vinduene er knust, men ytterveggene står fortsatt etter at brannvesenet har slukket flammene. Det var ifølge politiet ikke fare for at brannen skulle spre seg. Brannårsaken er så langt ukjent.

Sørget

Innsatsleder Olsen opplyser at det skal foretas tekniske undersøkelser på brannstedet onsdag.

Det foreligger ingen konkret mistanke om at noen med viten og vilje har satt huset i fyr, men politiet kan heller ikke utelukke dette.

– Vi håper de tekniske undersøkelsene bidrar til å få klarhet i hva som har skjedd, sier Olsen.

30-årsjubileum

Allerede i natt samlet det seg flere titall triste mennesker med tilknytning til Uffa-miljøet utenfor den utbrente bygningen. Der trøstet de hverandre og ga klemmer mens de så samlingsstedet bli ødelagt i brannen.

Uffa (Ungdom For Fri Aktivitet) kjemper blant annet mot rasisme, kvinneundertrykking, kapitalisme, autoriteter og homofobi. I 2011 feirer UFFA 30-årsjubileum.

Uffa-huset, som inneholdt blant annet kafé, konsertscene og bandrom.

http://www.adressa.no/tv/?id=15458&autoplay=0

 

Artikkel lånt er fra adressa.no