HAMMERSLAG VINTERBLOT 2011

HAMMERSLAG VINTERBLOT 2011

HAMMERSLAG VINTERBLOT 2011

Tønsberg

18/2 – 19/2

Hammerslag Festival Vinterblot er en extreme metal festival som blir arrangert i Tønsberg av primus motor Bjørn Almar Rolstad Johansen. Festivalen har flyttet på seg i løpet av de 5 årene festivalen er blitt arrangert. Første gang denne festivalen ble arrangert, var i 2004 og da i Spiret, en nedlagt kirke. Her ble festivalen avholdt også de to påfølgende årene. Sist vi fikk muligheten til å oppleve Hammerslag Vinterblot, var i 2008.

I tillegg til de ordinære festivalene, som tidligere var lagt til desember, har Hammerslag Vinterblot kjørt kick off konserter på sommeren, og dette har inngått i festivalprogrammet for Slottsfjells festivaldeltagere.

Nå er Hammerslag Vinterblot igjen tilbake og denne gangen arrangeres det over 2 dager i februar. Lokasjon denne gangen er et sted som heter Total. Vi dro inn festivalmanager Bjørn Almar Rolstad Johansen for å høre litt om hvorfor han kjører igang igjen etter noen stille år.

Hammerslag Festival Vinterblot er tilbake igjen i 2011. Hva kan du si om det?

Ja, hva kan jeg si om det hehe:)! Det har seg sånn at jeg var en smule lei etter 2008, så da la jeg ned butikken som dem sier. Var lei av å vandre endeløst hvert år på utkikk etter et nytt lokale, samme problemer med søknader, godkjenninger og promotere et nytt sted.  Det med økonomien har jo også vært et problem siden folket har sviktet til tider. Dette er mye pga at Hammerslag har flyttet på seg nesten hver vinter hehe. Etter mye festing og headbanging har vel metallpublikum mistet retningssansen haha:)! Etter at jeg la ned Hammerslag har jeg fått spørsmål på hver fest, hver gang jeg er på byen eller på en konsert: Blirre Hammerslag igjen eller? Kan du ikke starte opp Hammerslag igjen da? Start opp Hammerslag ellers så dreper jeg deg!! ( Den siste her var en fyr som endte opp med å prøve å ha sex med en cola-automat, og ble dertil hentet av politiet:) Hehe, ganske festlig i grunn). Men jeg har stått imot fordi jeg vet at det ofte er det de samme folka som maser som ikke møter opp fordi de var sliten den kvelden og ville heller se på gullrekka til NRK en å dra på festival. Men så fikk jeg tilbud av Total om å ha Hammerslag hos dem, fikk en telefon fra Henning i Slottsfjell om at jeg måtte komme ut av dvale for de kunne gi meg en bra deal på stedet;). Da tenkte jeg at jeg må prøve en gang til for å teste ut terrenget, og om det er et marked der ute for en festival som Hammerslag i 2011, og om alle som har mast på meg møter opp og lager en ordentlig metallfest! Jeg har også fått med meg litt hjelp på booking av en kar som heter Dan Tore Hytten, noe som gjør at jeg kan konsentrere meg mer på drifta siden booking tar en del tid på en festival hehe. Han ser ut til å takle oppgaven bra, så det er godt å ha litt hjelp. Derfor er Hammerslag tilbake igjen siden veldig mange brikker falt på plass samtidig, så da er det bare å håpe i spenning å se om alt løser seg den 20. februar;)!

Hammerslag Festival Vinterblot blir denne gangen arrangert på et sted som heter Total. Hva er dette for et sted?

Ja, ska me sjau.. får gjøre en laaang historie litt kort:)!

I 2007 – 2008 mistet vi to rockmetal utesteder i Tønsberg, dette skapte et grotesk vakuum i byen, hvor masse rockere vandret rundt i byen som fortapte sjeler hehe. Dere som kjenner til byen vet jo at det er en form for mini-Oslo med høy sosse faktor;) Er nok av dancetrancerap hip hop driiit til å mette de fleste psykisk lidende paradise hotel tilfellene som løper rundt og skriker, mens det kastes rosa skjorter og brunkrem alle veier. Du kan si at dette ikke akkurat frister for oss andre dødelige hehe. Omtrent samtidig som debatten om hvorfor er det ikke et ordentlig rockested i byen, gikk strippebula i Tønsberg konk pga at 40 år gamle russiske kvinner ikke er verdt 1000 spenn for en lap dance hehe. Dette stedet ble kalt for Oaken før det ble strippeklubb og var en gang i tiden en genial rockeplass her i byen.

Jeg prøver å være kort hehe.

Da Slottsfjell fikk nyss om at det var over og ut med Olga og gjengen tenkte de at hvorfor ikke prøve å fyre i gang et nytt sted for alle oss som setter mer pris på en god prat og rock`n roll, enn amfetamin, dance og pinner som lyser i mørket hehe. Total åpner den 22. desember, og jeg oppfordrer alle som er nysgjerrig til å ta en tur. Det er Zeromancer som skal åpne med en konsert og det blir sikkert bra:)! Vi er i hvert fall heldig som har Slottsfjellfestivalen, som gidder å satse litt i byen. Hvis noen blir irritert på at jeg ikke nevner Lauritz i Tønsberg så er det fordi at det er plass til 50 stk der og da er de fleste stablet i høyden.

Total vil derfor bli et sted hvor det kommer til å skje en god del i året fremover;) Det som er genialt i forhold til Hammerslag er at lokale er todelt, og det vil derfor være mulig å sette opp to scener! Det er også bar i begge lokalene. Hvis en lurer på noe mer så ville jeg bare gjort det og tatt turen innom;)! Hehe

Tidligere var de fleste festivalene lagt til sommerhalvåret, men nå er det festivaler hele året. Er det blitt bortimot umulig å velge et tidspunkt på året å arrangere festival uten at det blir krasj med en eller flere andre festivaler og arrangement?

Det er faktisk et meget godt spørsmål hehe, Hammerslag kræsjer med By:larm f.eks. Hadde jeg hatt det senere hadde det vært for nærme Inferno, når jeg har det i desember er det jo en masse som skjer samtidig. Det som er positivt med en festival som Hammerslag er jo at den er meget sær når det gjelder sjanger hehe. Så de som liker black, death og thrash drar jo heller på Hammerslag enn på Bjørn Eidsvåg eller Kent;)! Vi har pleid å ha kick-off om sommeren og da bare kjører vi det samtidig med Slottsfjell, noe som er en god løsning. En må nesten bare drite i det å kjøre på de datoene som passer. Jeg må innrømme at jeg ikke helt har styr på alle metalfestivalene som rusler og går rundt om i landet lenger. Jeg kan bare ønske dem lykke til med alt som hører med å være festivalarrangør! Siden jeg driver med det selv er jeg vel litt motsigende når jeg sier at vi er for mange festivaler på for få mennesker. Men det er sant! Det er to måter å overleve på: Vær kommers så det holder, eller vær mer sjangerbasert. Når du er det siste som det jeg er hehe, så vil du aldri nå de samme høyder som de andre festivalene. Heter ikke blakk metal for ingenting:)! Det som er snodig er at man alltid hopper opp på den jævla hesten og prøver igjen. Er nesten så man skulle tru man hadde en defekt i hjernen;)! Stress, mas, søvnløse netter, matmangel, man sliter ut kvinnfolk og familie osv hehe, også er det stor sannsynlighet at man taper penger på det i tillegg! Haha, hadde man vært hest hadde de skutt deg:)! Uff, nå babler jeg fælt hehe.

Taake_1.jpg

Band klare for 2011

Taake, Urgehal, Svarttjern, Arvas, Framferd, Cutthroat, Zareptha, Concrete, Svikt og Kirkebrann

Sted: Total i Tønsberg, den 18. og 19. februar, billetter kan kjøpes på www.billettservice.no

For info bli med oss på Fjasbook eller gå inn på www.hammerslagfestival.net (Sida ble hacket i 2010 og er nede for telling ei stønn, men er en splash side der med info)

Da er det bare å takke Rune og Eternal Terror for et intervju og litt promo:)! God vinterblot og godt nytt år fra Hammerslag! Snakkes i februar!

www.hammerslagfestival.net