SILVER med venner på Garage (25/11)

SILVER med venner på Garage (25/11)

Torsdag 25. november 2010 – Oslo/Garage

 

SILVER

+

WOLVES LIKE US

+

MANTRIC

+

THE EVIL EYE

 

C.C. NOK  150,-

18 år leg plikt

 

SILVER (N)

En mørk vinterkveld i 2001 fikk publikum oppleve Silver på nært hold. Bandet var nettopp returnert fra en fjortendagers i England. Den gang spilte karene for et nærmest tomt lokale, men de tredve som hadde møtt opp fikk seg et strømstøt. Energien, melodien og vigøren blåste bort det som måtte ha vært av tvil. Bandet var like tight som Joey Ramones Levis, like forbanna som Lemmy uten morgenskvetten med JD og kult som The Fonz.

"Wolf Chasing Wolf" er Silvers tredje album. Albumet reflekterer nåtidens angst og terror kombinert med et inderlig ønske om røske opp i elendigheta.

 

silver2henrilkilvær.jpg

 

Foto: Henrik Kilvær

Silver har hatt sine kommersielle oppturer og sine nederlag, men har til gjengjeld blitt omfavnet av undergrunnens punkrock scene. Nå skal det likevel sies at gjennombruddet og debuten "White Diary", 2004, ble bejublet av kritikerne og spilt i det uendelige på alle radiokanaler. Det førte til intens turnèring i Europa, Japan, USA, og sikksakk i Skandinavia med bl.a Roskilde og Quartfestivalen krysset av på reiseruta. Turbonegers småbrødre ble tildelt Alarmprisen samme år.

Etterhvert dro Silver til USA med et litt naivt håp om å finne en storartet produsent som kunne bidra til en grande andreskive. Bandet dro hjem, forvirret av en ambivalent musikkindustri, småsure og desillusjonerte. På "World Against World" fra 2006 høres et merkbart mørkt sinne, men til større glede for lytterne. Muligens var det Hr. Skjebne som slo til.

Tre år senere ble endelig "Wolf Chasing Wolf" utgitt. Gutta hadde utviklet og klarere definert sin opprinnelige musikalske stil. Delvis trofaste mot sitt varemerke av et spesifikt lydlandskap med uventede gitartørn, aggressiv vokal og smittsomme refreng. I tillegg til det kompakte punkrock soundet har Silver åpnet døra litt mer på gløtt og slipper inn influenser fra nitti-tallets hardcore scene og en lysstripe av black metal.

For å kunne lage en slik vanvittig og halsbrekkende plate ble gitarist Øyvind Kaasa  og Jonas Thire (tidl. Amulet) på trommer en del av line-upen.

http://www.youtube.com/watch?v=_H6xgJvyYWk&a=GxdCwVVULXfw1p8t7NFzSccjgcnbR-FF&list=ML&playnext=1

http://www.myspace.com/thesilverband

 

WOLVES LIKE US (N)

En sen vinterkveld i 2010 ble bandet Wolves Like Us født på et nachspiel. Men i motsetning til så mange andre ting som blir planlagt i de sene nattetimer, begynte faktisk dette bandet å øve! Få måneder etter spilte de inn sin første 5 spors demo. Resultatet ble radiospilling på Lydverket og ukas Urørt i mai. Den aller første live jobben var Kringsnudd Festival på Hemsedal fredag 30. juni.

Omtalen ble:

"Ingen spelar favorittmusikken vår lenger, så vi gjer det faenmeg sjøl, sa Wolves Like Us, då dei vart kåra til Ukas Urørt på P3 tidligare i år, berre nokre få månader etter aller første øving. Det betyr på ingen måte at det er nybegynnarar det er snakk om her – Wolves Like Us har, forutan det kanskje råaste bandnavnet i norsk rock om dagen, også ein av dei råaste bakgrunnane i norsk rock: Dei fire som til saman utgjer WLU har fortid frå slike fordums og notidige storheiter som Amulet, Infidels forever, Silver, Jr Ewing og ein heil serie andre slagkraftige outfits. Nerver, noia og reint, uforfalska raseri slåst på same side av frontlinja når gutta i Wolves Like Us samlast til krig mot det middelmådige. Og som med alle dei beste banda: Wolves Like Us tar ikkje fangar, men går for blod"

Ballen begynte raskt å rulle, og bandet ble booket til klubbdagen og Camp Indie-scenen på Øyafestivalen i august. Planer for høsten ´10 inkluderer:

Kvelertak/Purified in Blood og Blood Command er gode venner som liker musikken og vil ha med bandet på diverse supportjobber. Først ser det ut til at Kvelertak/Purified in Blood tar med Wolves Like Us på deres Norgestur i oktober. Deretter vil det bli en Europaturné i november som support for Blood Command.

Bandet har allerede rukket å vekke litt interesse nedover i Europa og er allerede i kontakt med div bookingbyråer og et mindre undergrunns plateselskap vil gi ut bandets demo på en 7" vinyl singel.

 

wolveslikeus.jpg

 

 

Med tidligere medlemmer fra band som Amulet, Infidels Forever, JR Ewing og Silver for å nevne noen, snakker vi om en rutinert gjeng som allikevel klarer å høres nyfrelste og entusiastiske ut. Målsetningen er klar: Wolves Like Us vil lage sin egen favorittmusikk, og henter like lett inspirasjon fra post hardcore-helter i Quicksand, Planes Mistaken For Stars og Hot Water Music som drøyale gitarlinjer fra Iron Maiden eller den skjeve vokalen til The Afghan Whigs.

Dette ble skrevet om bandet på Øya festivalens nettsider:

"Denne kvartetten serverer dynamisk og frisk rock, som lener seg på indie, hardcore og annen moro fra undergrunnen. Medlemmene har bakgrunn fra blant annet Infidels Forever, Arms On Fire, The Unmist, Jr Ewing, Amulet og Silver. Bandet jobber fort og hadde første demo klar kun seks uker etter at de for første gang besøkte et øvingslokale sammen. Grip muligheten til å oppleve Wolves Like Us live for første gang, vi er sikre på at du vil ha mer når du først har opplevd dem på nært hold"

Året 2011 vil forhåpentlig bli ulvenes år med skiveutgivelse og turnering i inn- og utland.

Året 2011 vil forhåpentlig bli ulvenes år med skiveutgivelse og turnering i inn og utland.

Bandet består av Lars Kristensen (Infidels Forever/Arms On Fire/The Unmist), Espen Helvig (Infidels/Arms On Fire/Tvang/Funguson), Torgeir Kjeldaas (Infidels/The Unmist) og Jonas Thire (Jr Ewing/Amulet/Silver)

Om du vil ha en sneak peak, kikk innom:

http://nrk.no/urort/Artist/WolvesLikeUs/default.aspx

http://www.myspace.com/wolveslikeusss

 

MANTRIC (N)

Mantric ble dannet i Oslo for tre år siden av de ekstreme metalpionerene fra Extol. Bandet har signert på Prosthetic Records, en multi-album deal med verdensutgivelse som mål. I vår debuterte gruppa med "The Descent". Mikset og mastret av studioguru Tue Madsen (Dark Tranquillity, The Haunted).

Mantric har tatt låtmekkinga opp til nye episke høyder med sin tilnærming til utfordrende metal og punk. Knivskarp prog og tyngde parret med mektige liveshow. 

 

Mantric.jpg

 

"A whirlwind of metallic soundscapes, Neurisis post rock, brute force and gentle jazzy psychedelia, rolled up into a modern progressive shell that pushes the outer limits of what is considered metal in 2010."

– Metalsucks.net

"… the key ingredients: sweeping melodies, guitars that sound like they’re being played in an orchestral hall, and slightly anal, clearly spoken vocals."

– Rock.tv.Sound, 6

For fans av The Dillinger Escape Plan, Sonata Arctica og Extol.

http://www.youtube.com/watch?v=_5du_VBFJyw

http://www.myspace.com/mantric

 

THE EVIL EYE (N)

Nytt Oslo band med medlemmer fra bl.a Wonderfools, Silver og Turboneger.
 
Christer Lundby – vokal / gitar
Joakim Asprusten – bass
Even Opheim – gitar
Tomas Dahl – trommer